Освен българи, в курорта по Северното Черноморие летували предимно румънци.

...
Освен българи, в курорта по Северното Черноморие летували предимно румънци.
Коментари Харесай

Спад до 90% на чуждите туристи през това лято отчитат хотелиери и туроператори


Освен българи, в курорта по Северното Черноморие летували най-вече румънци. " Отворихме към 40% от нашите хотели. Три седмици наред можем да се похвалим с една доста добра претовареност над 80%, само че за жалост останалото време заетостта беше сред 50% и 60 ", сподели пред Българска национална телевизия Маргита Тодорова, шеф " Експлоатация, маркетинг и продажби " в Албена АД. Хотелите в Албена ще работят до края на септември и ще отворят още веднъж през април идната година. Надеждите са, че неотворилите това лято хотели ще бъдат подготвени да посрещнат туристи следващата година.

В Слънчев бряг месеците юни и юли за хотелиерите са били съвсем без туристи, към 10% е била заетостта в местата за настаняване. През август български и полски летовници ненапълно избавили сезона. За същия месец се регистрира 80% спад на чартърите, спрямо предходната година. В Слънчев бряг едвам 30% са хотелите, които отвориха порти този сезон. Хотелиери признават, че не работят за облага, а с вяра най-малко да излязат на нула. Целта е да съумеят да платят заплати на личния състав, на доставчиците и загубата да е по-малка, се надяват от сектора.

Последният под наем полет за Южното Черноморие е плануван за 10 октомври. Дотогава непознатите туристи, които идват през септември в Слънчев бряг, са от Беларус. Според данни на Института за разбор в туризма спадът на чартърите е към 80% за това лято.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР