Освен ако не сте с партньора си 24 часа в

...
Освен ако не сте с партньора си 24 часа в
Коментари Харесай

Практикувате ли фекстинг? Ето какво трябва да знаете

Освен в случай че не сте с колегата си 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, има възможност да разменяте известия през целия ден. И както при всеки диалог, когато страстите са напечени, тези известия от време на време могат да станат... разгорещени - и то не по добър метод. За това събитие има разбиране и то е фекстинг. Нека забележим какво съставлява.

" Караниците с текстови известия в романтична връзка може да наподобява на замяна на гневни или обидни известия в противоположна посока ", изяснява сертифицираният от AASECT секс терапевт Марта Тара Лий, лекар по философия, създател на Eros Coaching. Често фекстинг включва и обвинявания, упреци и отрицателни страсти, предадени посредством текст, тъй като не можете да поддържате връзка персонално, споделя Лий.

Борбата посредством писане може да се характеризира и с липса на разменени думи. Това може да наподобява като асинхронна връзка, да вземем за пример, споделя сертифицираният от AASECT секс терапевт Джени Скайлър, лекар на науките, шеф на The Intimacy Institute. В общи линии знаете, че сътрудникът ви има телефона си на разположение, само че той просто избира да не ви дава отговор въобще. Или когато отговори, ви заобикаля с къси и общи отговори.

При всичко това, както се досещате: известията не са най-ефективният метод да се разберете с колегата си. Това е изключително правилно, като се има поради, че при изпращането на текстови известия има доста благоприятни условия за недоразумение - споделя Скайлър.

Макар и да не е идеално, при връзки от дълги дистанции, по време на работа или просто при прекарването на време уединено с другари, кавгите посредством текстови известия от време на време могат да бъдат неизбежни. Въпреки това има способи да извършите фекстинга по-ефективен. Според специалистите можете даже да се научите по какъв начин да го употребявате в интерес на връзката си. Ето какво предлагат те, с цел да сте сигурни, че в случай че ви се постанова да си пишете, го вършиме по допустимо най-продуктивния метод.

Понякога е неизбежно да се карате посредством текстови известия. Когато нямате различен избор, с изключение на да пишете известия, специалистите предлагат препоръки по какъв начин да го вършиме продуктивно.

Как можете да разберете дали с колегата ви вършиме фекстинг?
Гняв или неприязън, излъчени посредством текстови съобщенияПрехвърляне на обвинявания или виновност за минали или сегашни събитияОбидно наименуване на именаНесинхронизирани отговори и игнориране на оферти за връзкаСъобщения, дълги няколко текста или абзаца, изразяващи яд или непозволени действияТъга или изменничество, предадени посредством текстЧувство на свенливост да повдигнете тематиката в действително времеИзпращане или приемане на гневни гласови известия, фотоси или видеоклипове
Списъкът може да бъде удължен. Но като цяло размяната на текстови известия има " ядосан звук ", изяснява Скайлър. И в случай че ги проведете в действително време, евентуално ще повишите глас, ще бъдете очевидно смутени или даже ще плачете.

Какви са плюсовете и минусите на фекстинга в една връзка?

Въпреки че кавгите посредством текстови известия може да са неприятни (и постоянно непродуктивни), те имат и някои плюсове. Като начало, изпращането на текстови известия ви дава " опция да отделите време, с цел да обмислите какво желаете да кажете, преди да отговорите ", споделя Лий, което може да бъде изключително потребно, в случай че сте склонни да избухвате при спор. Това значи също, че имате запис на диалога - в случай че ви е нужен за терапия, с цел да го обсъдите с половинката си персонално или просто желаете да можете да наблюдавате по какъв начин се развива диалогът за себе си.

Въпреки това Скайлър въпреки всичко предлага да запазите разгорещените диалози за директно другарство или най-малкото за телефонно или видеоразговор. " Кавгите са доста характерни ", споделя Скайлър. " Никой не желае да бъде в тях. Преминаването към текстови известия е лесният излаз и може да е резултат от безволие ", споделя тя. И въпреки че може да си мислите, че избягвате неудобството, като поддържате връзка посредством текст, има възможност просто " да си го усложните, тъй като доста неща се губят в превода ", изяснява Скайлър.

Как можете да поддържате връзка продуктивно с колегата си?

Обстоятелства като връзка от разстояние различно работно време, обществени проекти и така нататък от време на време вършат кавгите посредством текстови известия неизбежни. Поради това евентуално би трябвало да сте готови да си пишете продуктивно, когато това се случи във връзката ви, нали?

Можете да го извършите, като употребявате това, което Лий назовава " Аз изказвания ", вместо език на обвинявания. Например: " Чувствам се смутен, когато ми казваш Х. " Или: " Бих се радвал, в случай че можеш да направиш Х вместо Х ". Също по този начин е отлично да си вземате отмора, когато имате потребност от нея, споделя Лий, даже в случай че сте в разгара на спор - просто не забравяйте първо да съобщите на колегата си, че оставяте телефона си за малко.

Също по този начин е добре да избягвате потреблението на език в текстовите известия, който може да се изтълкува като експанзия или неприязън, споделя Лий. Например несъразмерната приложимост на основни букви или възклицателни знаци може да не ви накара да изразите мнението си по метода, по който бихте желали. Най-важното е да запомните: Опитайте се да се отнасяте с допустимо най-голямо почитание към колегата си, споделя Скайлър.

Кога е най-добре да си кажете нещо онлайн?

Да, малко фекстинг може да е добре, само че въпреки всичко е значимо да се означи по кое време е най-добре някои разногласия да се вземат решение персонално. Като за начало, в случай че кавгата включва комплицирана или прочувствено натоварена тематика за двама ви, изчакайте да я обсъдите онлайн - изключително в случай че това е повтарящ се спор в партньорството ви.

Ако пък във връзката ви има история на недоразумение при разногласия посредством текст, има възможност да не постигнете огромен прогрес при идващия спор. Вместо това, в случай че ви се коства, че диалогът с текстови известия навлиза в територията на разногласието, направете пауза на тематиката, до момента в който не се видите персонално или не вдигнете телефона, с цел да поговорите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР