Освен, ако не притежавате хигиенната невроза на Моника от "Приятели",

...
Освен, ако не притежавате хигиенната невроза на Моника от "Приятели",
Коментари Харесай

Всяка жена ОБОЖАВА да ЧИСТИ!

Освен, в случай че не притежавате хигиеничната невроза на Моника от "Приятели ", то вие сте жена, която НЕ ПОНАСЯ да чисти вкъщи.

Ок, дано не съм толкоз последна - да кажем, че бихте предпочели да вършите нещо напълно друго, вместо да почиствате. Да отидете на коафьор, да почетете умерено новата си книга, да пиете чаша от обичания си чай, даже да станете по-рано и да разноските кучето.

В множеството случаи мисълта за ежеседмичното почистване в неделя провокира у вас мощни пориви за бягство.

За мъжете (за свястната част от тях) чистенето е знак на разтоварване и нареждане както на дома, по този начин и на мислите.

 почистване разчистване жена Thinkstock

Докато мъжете чистят, те не мислят за нищо друго, с изключение на за това. А ние - търкайки прозорците, към този момент знаем какво ще сготвим за вечеря, къде може да е изгубеният чорап на едногодишното и от кой алманах би трябвало да взема решение задания петокласникът, с цел да се приготви за контролната.

Истината е, че мъжете и дамите не си наподобяват по нищо - ние не мислим еднообразно и не действаме по един и същи метод.

Ако мъжкият мозък е формиран от няколко кутии и всяка една кутия съставлява избрана тематика, която ги интересува, те отварят САМО по една кутия, "свършват си работата " с нея и я затварят. И чак тогава си разрешават да отворят идната. Да кажем - нещо трака по колата... отваря се кутия с надпис "Автомобили и поддръжка ", взима се цялата информация от там - какво може да трака, от къде се чува шума, къде да я закараме на сервиз, по кое време да я закараме, какъв брой ще ни коства. Щом всички елементи са конкретизирани, кутията се затваря и чак тогава мъжът е кадърен да мисли за други неща.

Затова не се тормозете, в случай че сте му звъннали през това време по телефона и той е звучал разсеяно. Не, не ви изневерява, просто мъжете са едноканални. За разлика от нас, дамите...

Женският мозък не знае що е успокоение по една елементарна причина - в нашата глава има не кутии, а една непрекъсната жица, по която информацията не стопира да тече... НИКОГА. При нас потокът от елементи и обстоятелства не стопира, до момента в който не прегреем. Такава заплаха обаче няма, тъй като ние сме привикнали до голяма степен с този метод на мислене и не познаваме друго. Да кажем - пералнята се е развалила... от тук информацията потегля по жицата, за която ви загатнах и се случва следното: пералнята е развалена, къде ще пера в този момент, в случай че бяхме взели оня апартамент до мама преди години, нямаше да имам този проблем, обаче цвета на стените в хола не ми хареса, дали да не си купя тези лимонови обувки от мола, би трябвало да прибера зимните облекла... И това може да продължава до безконечност...

Жените и мъжете не мислят еднообразно. Може би в действителност ние да сме от Венера и те - от Марс или пък други случайни планети.

За всички нас идентични неща (като чистенето) могат да носят разнообразни страсти и причинно следствени връзки. Приготвила съм ви още 3 такива, които най-сетне да разберем, че НЕ СА ИСТИНА. Ето ги и тях:

 почистване разчистване жена Thinkstock

1. Жените в действителност не обичат да мрънкат и да повтарят едно и също всеки ден. Правим го единствено, тъй като вие забравяте, а ние нямаме задоволително самообладание.

2. Жените знаят доста добре по какъв начин да употребяват чук и отвертка, само че в никакъв случай няма да се захванат с ремонт вкъщи. И не, не го вършим, тъй като сме инатливи, а тъй като знаем какъв брой обичате да човъркате нещо. А и нищо не може да се размени с една целувка по-късно и думите: "Ти си най-сръчният мъж на света! ", нали?

3. Жените, които обичат същински, в никакъв случай не биха ви оставили да се мъчите да отгатнете за какво през днешния ден тъкмо ви се сърдят. За нас тази игра също е изтощителна. Но от време на време пък по този начин да е занимателна!:)

 почистване разчистване жена Thinkstock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР