Островната тихоокеанска държава Вануату, която се състои от близо 80

...
Островната тихоокеанска държава Вануату, която се състои от близо 80
Коментари Харесай

Продават гражданство срещу биткойн

Островната тихоокеанска страна Вануату, която се състои от близо 80 острова, стартира да продава поданство против виртуалната валута биткойн. Така да вземем за пример, против 280 000 USD четиричленно семейство може да получи паспорт в четвъртото най-щастливо място на планетата съгласно лондонските откриватели от New Economics Foundation.

През настоящата седмица стремглавото повишаване на виртуалната валута още веднъж я накара да попадне в новинарските излъчвания. За миг се доближи до цена от 5850 USD за 1 биткойн, само че по-късно настъпи промяна до към 5600 USD за 1 биткойн.

Това не е първата страна, която предлага поданство против виртуална валута. Тук влизат още Антигуа, Гренада и Малта. Вануату обаче е първата страна, която продава поданство точно против биткойн.

Притежаването на подобен паспорт дава редица преимущества. Държавата се подрежда на 34-то място в класацията на най-влиятелните паспорти в света, като дава право на безвизово пътешестване до 116 страни. Във Вануату също по този начин няма корпоративни и наследствени налози. Любопитно е да се означи, че в заведенията за хранене и кафенетата не е традиция да се оставят бакшиши.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР