Островът не е по-остър, той е идеален кръг. Вътре, в

...
Островът не е по-остър, той е идеален кръг. Вътре, в
Коментари Харесай

Инж. Джоргов: Новото кръгово кръстовище е много по-безопасно

Островът не е по-остър, той е съвършен кръг. Вътре, в самото кръгово кръстовище, има две ленти с по 4,5 широчина, което е изцяло задоволително. Кръстовището е доста добре осъществено, доста по-добре ще действа, доста по-бързо ще се минава през него и най-важното, ще бъде доста по-безопасно.

Това съобщи инж. Ангел Джоргов, заместник-кмет по „ Обществено строителство ” на Столична община, във връзка острова на новото кръстовище в регион „ Студентски град ”, против което жителите недоволстват, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В София се отвори напълно за придвижване новоизграденото кръгово кръстовище на бул. " Андрей Ляпчев " и бул. " Климент Охридски ".

Според инж. Джоргов самото кръгово кръстовище действа от началото на предходната седмица като такова. „ На процедура към този момент от десетина дни то действа и имах опцията в час пик да следя по какъв начин се провежда, по какъв начин се реализира придвижването ”, заяви той.

Инж. Джоргов е безапелационен, че няма нищо общо с придвижването преди построяването на кръстовището.

Детската градина би трябвало да бъде приключена напълно доникъде на месец август, като дотогава би трябвало да бъде приключена и улица „ Флора ”. Очакваме през септември детската градина да посреща деца. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Столичният кмет инспектира строително-ремонтните действия на новата детска градина в квартал „ Манастирски ливади ”.

Тя заяви, че детската градина е една от огромните, които се строят сега, и е предопределена за 8 групи, като от тях 6 са култивиран, а две — яслени групи, или това са близо 200 деца.

„ Надявам се, че при класирането в края на август, ще бъдат оповестени тези свободни близо 200 места, които са чакани извънредно доста от родителите в квартала ”, показа столичният кмет.

Фандъкова акцентира, че в кв. „ Манастирски ливади ” няма детска градина и родителите са принудени да водят децата си на в детски градини в прилежащите квартали. Тя посочи, че има и места за паркиране, тъй че родителите да могат да паркират, да оставят децата си и да тръгнат. „ Надявам се, несъмнено, че множеството ще идват пеш, тъй като така и така е натоварено придвижването ”, сподели Фандъкова.

„ Тази детска градина е част от моята 3-годишна стратегия, която би трябвало да завърши в края на 2023 година, за строителство на детски градини и ясли ”, съобщи кметът на София и акцентира, че тя е единствената, която извършва Столична община. Всички останали се извършват от районните кметове.

По думите на Фандъкова 11 детски градини по програмата към този момент са приключени, а сега се строят 23 обекта, като до края на 2022 година би трябвало да бъдат приключени 11. „ Междувременно се проектират и 13 нови обекта ”, заяви тя.

Йорданка Фандъкова показа, че към този момент втора година чака да бъде завършено проектирането на детската градина в кв. „ Красно село ”. „ За страдание, нямаме връзка с районния кмет. Току-що разговарях с инж. Джоргов, изпратихме писма, обаждахме се, с цел да можем ние да поемем строителството, само че би трябвало да получим плана ”, сподели още столичният кмет. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР