Остров Закинтос, една от най-популярните ваканционни дестинации в Йонийско море,

...
Остров Закинтос, една от най-популярните ваканционни дестинации в Йонийско море,
Коментари Харесай

Остров Закинтос остана без плажове със Син флаг

Остров Закинтос, една от най-популярните ваканционни дестинации в Йонийско море, остана без плажове със „ Син байрак “ поради несъблюдение на екологичните стандарти, отбелязва скопското електронно издание МКД, представено от организация " Фокус ".

По данни на локални медии способените органи са лишили всички дадени по-рано оценки – общо 18 на брой.
„ Син байрак “ се присъжда годишно на плажовете и яхтените пристанища, които дават отговор на строгите интернационалните стандарти за запазване на околната среда и гарантиране на сигурността, услугите и удобствата им. За оценката е належащо плажовете да дават отговор на 33 критерия.
Причините за отдръпването на оценките от Закинтос са недоволства по отношение на ръководството на отпадъците, и по-специално отвеждането на отпадъчните води в обитаемото място Агиос Хараламбос. В началото на юли е имало случай, при който след пропуск от страна на органите, отговарящи за хигиеничния надзор, е имало приключване на отпадните води от канализацията.
Други фактори, които са повлияли на решението за лишаване на „ Сините знамена “, са съществуването на боклуци по улиците на обитаемоте места на острова, както и неналичието на спасители на плажовете, маркирани с оценките.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР