Остров Веласару, Малдивите. Плажът на едноименния хотел в това райско

...
Остров Веласару, Малдивите. Плажът на едноименния хотел в това райско
Коментари Харесай

Хотел на Малдивите приветства своите 124 специални гости - костенурки

 01

Остров Веласару, Малдивите. Плажът на едноименния хотел в това райско кътче, бе определен от една морска костенурка за заветен обред. В края на май тя снесе 124 яйца и се върна в морето, а 58 дни по-късно, на 23 юли, дребните й наследници изненадаха всички посетители на хотела. Малко след обяд, многочисленото поколение изпълзя от белите пясъци и се насочи към кристалното море.
Морските костенурки нямат табиет да снасят яйцата си на територии, обитаеми с доста хора. Затова и хотелската администрация взе всички ограничения да обезпечи комфорт и отбрана на специфичните си посетители. Зоната на плажа беше отцепена със специфични загражадения и сложена под наблюдаване – тъй като дребните костенурки са необикновен деликатес.
Периодът на полово съзряване при този тип настава на 30 години. Мястото, на което избират да снесат яйцата си те дефинират по магнитното биополе на земята – събитието е точно съвпадане от голям брой фактори. Всяка случайност слага под опасност размножаването на тези морски красавци – неслучайно те участват в Червената книга на предпазените типове.
Местните се надяват, някой ден, тези 124 симпатични пътешественици да се върнат по родните места и да основат свое поколение.

 05

 2

 3

 4

 7
Източник ~ nat-geo.ru
Снимки ~ travelbag.co.uk

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР