Остров Комодо затваря за туристи. Причината е крайно необичайна –

...
Остров Комодо затваря за туристи. Причината е крайно необичайна –
Коментари Харесай

Остров Комодо затваря за туристи – крадели комодските варани

Остров Комодо затваря за туристи. Причината е извънредно необикновена – посетителите крадат застрашените от изгубване комодски варани, пишат международните медии.

Индонезийското държавно управление ще забрани визитите на туристи на острова от януари 2020 година за интервал от най-малко 12 месеца. Крайната мярка идва няколко дни откакто локалната полиция разруши контрабандна мрежа за комодски варани, които желали да изнесат от страната 41 екземпляра. Животинският тип може да донесе до към 50 хиляди австралийски $ на парче на черния пазар.
Приматолози: Подвидове шимпанзета са застрашени от изгубване Популацията на един от тях е намаляла с 80 % за три генерации
Разследването открива, че влечугото се продава онлайн посредством поредност от “Фейсбук” страници за три разнообразни азиатски страни. Животното се употребява от локалните за обичайната медицина.
Алармиращи данни: Животински типове изчезват всеобщо в целия свят Според научно проучване хората имат не повече от 30 години да предотвратят биологичната злополука
Комодският варан е най-голямото влечуго в света и е застрашено от изгубване. Единствено на остров Комодо може да бъде следен в натурален хабитат. Според ЮНЕСКО все още там има към 5700 комодски варана.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР