Остров Фиджи призова световните сили да разработят правна рамка, която

...
Остров Фиджи призова световните сили да разработят правна рамка, която
Коментари Харесай

Остров Фиджи се готви за глобалното затопляне и се разочарова от богатия свят

Остров Фиджи прикани международните сили да разработят правна рамка, която да помогне за презаселването на бежанци, оповестява " Блумбърг ". Самият остров ще похарчи към 50 хиляди $ за това развиване. Докато огромните международни страни се пробват да " решат казуса с бежанците ", Фиджи предлага независимо да води популацията на островите Кирибати и Тувалу на територията си, които са на път да изчезнат заради възходящото равнище на международните океани.

Промените в климата към този момент са довели до обстоятелството, че международното равнище на океаните е повишено с 7.6 см от 1992 година насам. В същото време, съгласно Организация на обединените нации, множеството страни по света нямат система от закони, които да разрешат бързото презаселване на бежанците.

" Един остров като Фиджи към този момент живее в действителност, поставяща под въпрос солидарността и състраданието на богатия свят, което евентуално е предизвикало този проблем ", съобщи експертът по климатичните промени Мохамед Адов.

Глобалното стопляне води до топенето на ледниците, което на собствен ред води до увеличение на честотата на бурите. Промяната на климата заплашва жителите на Тихия океан, в това число към 300 милиона индонезийци.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР