Остро осъждаме това поредно нарушение на съответните резолюции на Съвета

...
Остро осъждаме това поредно нарушение на съответните резолюции на Съвета
Коментари Харесай

МВнР: България остро осъжда нарушението на резолюциите на ООН от страна на Северна Корея

Остро осъждаме това следващо нарушаване на съответните резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Приветстваме признатата единомислещо на 11 септември 2017 година нова Резолюция 2375, въвеждаща нови наказания против КНДР, както и свикването през днешния ден на изключително съвещание на Съвета за сигурност по севернокорейската нуклеарна и ракетна стратегия.

България поддържа изразеното от ВП Федерика Могерини желание за по-активна роля на Европейски Съюз в търсенето на кротичък излаз от рецесията, както и приемането на нови самостоятелни наказания на Европейски Съюз и тясно взаимоотношение с интернационалните сътрудници по проблема.
Отново упорито призоваваме КНДР да приключи неотложно един път вечно своята нуклеарна и балистична стратегия по повсеместен и необратим метод, изпълнявайки в цялостна степен своите интернационалните задължения, както и да се ангажира с градивен разговор с интернационалната общественост за намирането на излаз от обстановката по кротичък път.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР