Остриетата на ПП-ДБ по всички телевизии ударно говорят за Николай

...
Остриетата на ПП-ДБ по всички телевизии ударно говорят за Николай
Коментари Харесай

Лена Бориславова видя публично страдание от ГЕРБ-СДС, за да предоговорят всичко

Остриетата на ПП-ДБ по всички малките екрани стремително приказват за Николай Денков, като " един сполучлив министър председател, който е приет от всички международни водачи и изцяло изпълва обувките на външен министър "
„ Публично страдалчество по каманда, не желаят да са в ръководство и желаят да тласнат страната в тови избори. ГЕРБ желаят да предоговорят всичко на масата “. Това съобщи Лена Бориславова от ПП-ДБ във връзка разногласието за въшно министерство.

Припомняме, че съгласно подписаното съглашение при ротацията Мария Габриел би трябвало да поеме поста министър-председател и резервира външно министерство, а Николай Денков поема просветителното министерство и става вицепремиер. Според Бориславова обаче сходни сделки нямало и подобен документ не е подписван.

„ Типичен герберски модел, когато всичко се пробва да се взриви. Ротацията ще се случи по този начин както е контрактувана, минимални промени, за външно министерство, в случай че Делян Добрев имаше документ в който написа, че Мария Габриел остава външен министър щеше да върви с него и да го развява. Ключовото тук е, че сделка за външно министерство няма. Възможно ли е да се съчетава ролята на министър председател и външен министър, войни, ужасно доста договаряния в интернационален проект “, съобщи още Бориславова и повтори опорката повтаряна от представители на Политическа партия, че единствено на три страни министър председателите съвместяват поста с външно министерство и това са Фиджи, Самоа и Катар. Според нея и трите не могат да са образец за външна политика.   

По думите на Бориславова, профила на Николай Денков е на един сполучлив министър председател, който е приет от всички международни водачи и изцяло изпълва обувките на външен министър.

„ Всеки би трябвало да върви съгласно образеца и легитимацията, видяхме че Борисов има такава в Унгария. Лидерите на ПП-ДБ имат своето самопризнание от международните водачи и имат поименна покана на високо равнище “, похвали се Борславова и укори, че ГЕРБ имат всички регулатори, държавната администрация, имат във всяка една регионална администрация заместници, имат си специалисти. Бориславова има искания към работата на Калин Стоянов и запита за какво обиск в заведението обвързвано убития Божанов-Нотариуса се е направил седмица след разстрела.  

„ На хората не им е от голяма важност на кой му се пътува, а да се откри работещо решение. Това държание на ГЕРБ с многострадалните заклинания е за да ни изпратят на нови избори “, съобщи още Бориславова и посочи, че не взела участие в договарянията, само че имала информация, че от ГЕРБ поставяли на масата „ отявлени “ имена от партията за министри.

„ Не е елементарно. Не се харесваме, не си имаме вяра и по тази причина не е нужно от такива гърмежи “, съобщи Бориславова и акцентира, че Денков се е жертвал като е останал в България, с цел да взе участие в тези договаряния.

По думите й било време да се спре да се страда в обществен ефир.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР