Остри сблъсъци имаше днес в . Депутатите се караха за

...
Остри сблъсъци имаше днес в . Депутатите се караха за
Коментари Харесай

Депутатите в спор за оръжието за Украйна, за хартиената бюлетина и за бюджета


Остри конфликти имаше през днешния ден в . Депутатите се караха за бюджет, процедурни хватки и комисии. Първият конфликт сред остарялата и новата власт беше на тематика бюджет.

От „ Продължаваме промяната “ настояха служебният кабинет да внесе нов, а не да удължава остарелия.

„ Финансовото министерство заяви, че има три готови плана за бюджет за следващата година. Призоваваме ги да внесат най-малко един от тях “, съобщи Искрен Арабаджиев от Политическа партия.

Последваха редица обструкции по дневния ред, както и взаимни обвинявания в опит да се неодобрява съвещанието.

„ Направо да отпаднат всички точки и да си отиваме у дома. Тук се вършат извършения с други цели “, съобщи Делян Добрев от ГЕРБ.

Накрая се стигна и до взаимни обвинявания и нападки за новия устав на Народното събрание. И по-специално кой и по какъв начин проваля или обезпечава кворума.

„ Падането на кворума е процедура, употребена от дребните партии като възобновление, нека си останете дребна партия “, съобщи Искрен Митев от „ Продължаваме промяната “.

„ И преди, и в настоящия парламент ни се молехте да осигуряваме кворума и ние сме ви го осигурявали. И ни молехте да не влизаме в зала за вота на съмнение за вашето незаконно държавно управление “, съобщи Цончо Ганев от „ Възраждане “.

Скандал още веднъж имаше и за управлението на комисиите. Три от тях към момента нямат ръководител и не работят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР