Остри критики отправи заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов по отношение

...
Остри критики отправи заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов по отношение
Коментари Харесай

Митов за Радев: Поредната срамна проява, ще е първият, веещ руско знаменце

Остри рецензии насочи заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов във връзка с изявлението на президента Румен Радев, че " само че цяла Европа заплаща за нея. По думите му тази позиция била " следващата срамна демонстрация " на президента.

" Това е като да твърдиш, че жертвите на Чикатило сами са упорствали да бъде рязана част от плътта им. Сега кремълския Чикатило се пробва от отгризе част от територията на прилежаща страна, избивайки спокойно население, а нашият президент се прави, че не вижда това ", разяснява пред bTV Митов.

Народният представител направи и съпоставяне сред Радев и френския маршал Филип Петен, посрещнал Вермахта в Париж по време на Втората международна война и управлявал колаборационисткото френско държавно управление по-късно.

" Румен Радев ще е първият, който ще вее съветско флагче, в случай че, да не дава Господ, какъвто и да било проблем се случи сред нас и Руската федерация. "

По-дълбоки аргументи обаче може би се криели зад реториката на Радев. " Не знам дали е уверен, или някой го е убедил, че надали не с досегашната архитектура на сигурност е свършено и счита, че за в бъдеще страните от БРИКС ще бъдат водещите международни сили. Това е, съгласно мен, обвързвано и с има по-дълбоки аргументи за нещата, които приказва. Излишно е да споделяме, че бърка. "

Не стои на дневен ред обаче тематиката за импийчмънт на президента или най-малко ГЕРБ няма да инициира подобен, тъй като имало други по-важни тематики като правосъдната промяна. Но точно през тази промяна, съдейки по думите на Митов, ще се работи по доста орязване на властта на президента.

" Трябва да си дадем сметка какво се случва и за какво на президента се разреши да излезе отвън рамките на Конституцията. Очевидно, доста му е тъжно, че към този момент не ръководи еднолично. Трябва да си дадем сметка за слабостите, които проличаха в българската институционална и конституционна рамка в последните 2 години - а точно по какъв начин е спретнат института на служебното държавно управление и въобще има ли потребност от него, по какъв начин се лимитират правата на президента. И по какъв начин един президент, каквито и позиции да има, да бъде вкаран в границите на обединител на нацията и да бъде принуждаван да влиза в ролята, която му е отредена. А не да се занимава с неща, които не са му присъщи. И популярност Богу, веселя се, че той към този момент няма роля във външната политика на България ", продължи с острите си рецензии Даниел Митов.

За сметка на това обаче Бойко Борисов, който имал " безгранични контакти и въздействие ", поради ролята му на дълготраен министър председател. " Което в тази ситуация мисля, че ще бъде извънредно потребно освен, когато става въпрос за полемиките за войната в Украйна, само че и също по този начин за приемането на България в Шенген и еврозоната. Като някогашен министър председател, прочут в цяла Европа, умерено би могъл да бъде мотор на тези процеси ", не спести суперлативи във връзка с партийния си водач Митов.
 Атанасов съзрял проект на президента да се промъкне в локалната власт
Атанасов съзрял проект на президента да се промъкне в локалната власт

Ако прекрачи границата ПП/ДБ ще изиска неговото отстраняване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР