Остри критики на неправителственния сектор към депутатите заради предложени поправки

...
Остри критики на неправителственния сектор към депутатите заради предложени поправки
Коментари Харесай

Остри критики на неправителственния сектор за поправки в Закона за социалните услуги

Остри рецензии на неправителственния бранш към депутатите поради препоръчани ремонти в Закона за обществените услуги.

В отворено писмо се споделя, че " потреблението на поддръжката за най-уязвимите за политически цели би трябвало да спре! ".
Снимка: btvnovinite.bg
Този четвъртък представители на организации, които дават обществени услуги раздаваха на депутати мнението си.
Омбудсманът: Бедността не трябва да е съображение за извеждане на дете от фамилията му Това се споделя в мнение на Диана Ковачева във връзка готвените промени в Закона за обществените услуги
От Българска социалистическа партия желаеха общинските препоръки, а не кметът, да разпореждат даването на обществени услуги на частни снабдители.

Впоследствие, на съвещание на обществената комисия, коригираха концепцията си, само че тя по този начин и не събра поддръжка.

Комисията даде " зелена светлина " на предлагането на „ Обединени патриоти “, с редакция и поддръжка от ГЕРБ, в закона категорично да написа, че обществените услуги не са услуги по смисъла на Търговския закон.
Снимка: btvnovinite.bg
" Защото е мотив за разнообразни мнения, за друго пояснение, по тази причина би трябвало да бъде категорично упоменато ", аргументира се Светлана Ангелова от ГЕРБ.
Снимка: btvnovinite.bg
" Може да докара до ограничение на редица снабдители, каквито са записаните по Търговския закон в това да дават бъдеща услуга под каквато и да е форма, в това число напълно частна с техни лични средства. Това не е редно. Частната самодейност в страната е позволена ", счита Миряна Маламин – Сирийски от Фондация " Светът на Мария ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР