Остри критики и негодувание изразиха от ДПС срещу властта и

...
Остри критики и негодувание изразиха от ДПС срещу властта и
Коментари Харесай

ДПС вдигна мерника на властта

Остри рецензии и възмущение показаха от Движение за права и свободи против властта и започнаха пукотевица от няколко фронта. Мерникът на кабинета " Петков " е вдигнат, откакто съгласно Движението шефът на Народно събрание Никола Минчев " крие " министрите от него, има неразбирателства по българския План за възобновяване, а в това време Асен Василев и енергийният министър са на работна аудиенция в Съединени американски щати.

Първо депутатът от Движение за права и свободи Джевдет Чакъров изиска Василев да бъде изслушан и в декларация изясни, че Планът изисква надпартийни дейности за постигането на националните ползи.

Чакъров означи, че за следващ път настояването им за чуване не е включено в дневния ред за работа на Народното събрание. Той уточни, че откакто министър председателят е декларирал, че държавното управление е внесло Национален проект за възобновяване и резистентност, след това представител на Европейска комисия публично е съобщил, че Европейска комисия и България дискутират импортирания през октомври 2021 година вид.

„ Тоест, няма импортиран нов вариант”, означи Чакъров.

Той дефинира като „ спешна пиар акция” извършените в резултат на настояването им за чуване дейности на държавното управление от края на предходната седмица, като засяга идването на Кирил Петков за ексклузивен съдружен съвет в Народното събрание за разискване на проекта и провелите се по неотложност съвещания на публичните препоръки към министъра на финансите разисквания на плановете в проекта, касаещи секторите превоз, опазване на здравето, енергетика, предавани онлайн.

След това и водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ се включи в рецензиите на сътрудниците си с запитване към Никола Минчев къде въобще са министрите на Петков. Карадайъ настоя за привикване на председателски съвет в Народното събрание по отношение на негово запитване към министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

Според водача на Движение за права и свободи когато се връщат въпроси, техните възражения се преглеждат от председателски съвет. Освен това той изиска председателският съвет да посочи дали настояването на документи от държавните органи съставлява парламентарен надзор на изпълнителната власт.

Никола Минчев отговори, че тази заран към този момент е имало председателски съвет и другата сряда ще има още веднъж.

После пък Станислав Атанасов разгласи сензационно на брифинг в коридорите, че има цели 13 енергийни компании, свързани с олигарха Иво Прокопиев. От 2010 година насам тези сдружения са прибрали от Фонд " Сигурност на електроенергийната система " суми за малко над половин милиард лв., заяви депутатът от Движение за права и свободи. По думите му става въпрос за непосредствено ощетяване на жителите и бизнеса посредством фактурите. " Колко още вършат от самата продажба на ток, можем единствено да гадаем. Както и можем единствено да гадаем какъв брой още сдружения са свързани с Прокипиев ", добави той.

А зам.-шефът на Движението Йордан Цонев добави, че следва сезиране на способените органи. " Забелязахме, че има много покупко-продажби, в които фотоволтаични централи продават на търговците ток. Сезираме прокуратурата ", съобщи той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР