Остри думи между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев

...
Остри думи между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев
Коментари Харесай

Социолог: Конфликтът между Борисов и Радев е личен

Остри думи сред премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев сме чували и преди. По-скоро тази борба има и персонален темперамент.
Това сподели пред Българска национална телевизия социологът Евелина Славова, която дружно с политологът Страхил Делийски разясниха словесните битки сред министър-председателя и президента.

Видно е, че президентът се е конструирал в линия на остри рецензии към държавното управление и тази линия ще продължи до края на мандата му. Напоследък се вижда, че президентът, който се радва на висок рейтинг, стартира да губи рейтинга си от последователите на ГЕРБ. Те стартират да не го одобряват като собствен президент и да не го харесват поради тази остра борба, съобщи Славова.

Във всяка една рецензия може да има нещо градивно, уточни политологът Страхил Делийски. В тази обстановка има два описа. Единият е този на властта – всичко е ОК, вървим добре, има непоклатимост. Другият роман е този на президента – има проблеми, хората не живеят добре. Тези два вида разкази за страната имат идентичен брой почитатели в публиката. Двамата държавни мъже като че ли изговарят гласно това, което хората приказват между тях, разяснява Делийски.

Двамата разясниха и инициирания от президента Румен Радев спор за промени в Конституцията. Това е прекомерно огромна крачка в така и така нестабилния ни политически развой. Добре е президентът да вкара повече разсъдък в метода, по който работят институциите, а не в крайния документ, уточни политологът.

За Конституцията сме чували хиляди пъти от разнообразни политически играчи. Това е изклчително тежък развой, който ще докара до дребни политически игри, означи Евелина Славова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР