Остри думи към Илияна Йотова отправи вицепремиерът и лидер на

...
Остри думи към Илияна Йотова отправи вицепремиерът и лидер на
Коментари Харесай

Нинова в атака: Каква е Илияна Йотова, че да дава 100 дни на кабинета?

Остри думи към Илияна Йотова насочи вицепремиерът и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова тази заран пред Българска национална телевизия. Поводът бе изказване на вицепрезидента преди няколко дни, че ръководещата коалиция има 100 дни толеранс, само че не разполага със 100 шанса и в случай че не се оправи, ще се отиде на нови избори. Нинова се зачуди откъде-накъде Йотова си разрешава да приказва такива неща. " Не виждам пълномощия на вицепрезидента да дефинира период на валидност на държавното управление. Нито има пълномощия, нито е морално да приказва по този начин. Правителството е определено от народа, има разделяне на управляващите ", сподели Нинова.

Така продължи словесната борба, течаща с друг интензитет през последната година сред нея и президентството, въпреки тъкмо Нинова да е политикът, изиграл най-голяма роля двойката Радев - Йотова да влезе на " Дондуков " 2 през 2017 година. Лидерът на Българска социалистическа партия обаче не атакува Радев. Напротив, сподели че нямаме напрежение сред тях. Поздравила президента при встъпването във втория мандат, въпреки персонално да не участва на церемонията (успоредно течеше конгреса на БСП). Нинова сподели още, че връзката сред Радев и основаването на Политическа партия била явна и приета от двете страни, само че сега всеки си гледал работата и нямало потребност да се обезврежда въздействието на президента в държавното управление.

" Съдете ни по резултатите ", съобщи тя.

В диалога с Георги Любенов бе наранена и възможната нова лява партия, за която загатна през вчерашния ден Мая Манолова. " Да приказва каквото си желае, нейна работа. Няколко пъти направи опити, хората ще вземат решение ", сподели водачът на Българска социалистическа партия по адрес на Манолова и упоритостите й.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР