Остра реакция на бизнеса за случая, при който над 400

...
Остра реакция на бизнеса за случая, при който над 400
Коментари Харесай

Ресторантьори: Ако няма оставки, излизаме на протест

Остра реакция на бизнеса за случая, при който над 400 клиенти на пловдивското заведение „ Bushido ” бяха обискирани обществено точно на Гергьовден. От Асоциацията на заведенията втвърдиха тона, настояха за оставки на полицейски началници и оповестиха, че готвят митинги против полицейския произвол.
Прочетете още
„ Очаквахме от висшите органи на Министерство на вътрешните работи да има минимум опрощение и по-късно вътрешно следствие. Изключително безочливо държание на шефа на пловдивската полиция и в най-скоро време би трябвало да бъдат подадени оставки, тъй като ние организираме митинги сега ”, съобщи Ричард Алибегов, ръководител на Българска асоциация на заведенията пред Нова телевизия.

Как се прави обиск попитахме заместник-председателя на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Вергил Христов, който е и настоящ служител на реда. „ Обискът е част от полицейска инспекция, която, с цел да бъде осъществена както би трябвало и качествено, се постанова да се ревизират облеклата, както и елементи от облеклата, което постанова събличане ”, изясни той. За да обискира служител на реда някого, той би трябвало да има данни, че у него има нещо неразрешено, изяснява служителят на реда. Обискът се прави пред очевидци, а след него се изготвя и протокол.

Алибегов обаче отхвърля казусът с пловдивската дискотека да е бил подобен.

„ Те изобщо не са имали оперативна информация за лица, които би трябвало да бъдат в това заведение. Този член, който цитират, е тъкмо това, че те имат право да правят сходен обиск, само че единствено и само против лица, за които имат събрана оперативна информация ”, акцентира той. 

От сектора обясниха още, че ще защитят правата на чиновници и клиенти на пловдивското заведение в съда. Според адвокати униформените са надвишили пълномощията си. „ Определено в тази ситуация е направено повече, в сравнение с е належащо и в сравнение с законът разрешава ”, твърди юрист Людмил Рангелов.

От TrafficNews.bg се свързахме със един от притежателите на комплекс  7points, в който се намират няколко нощни заведения и ресторанта- Деян Найденов. 

„ Ние сме членове на Асоциацията и в случай че няма оставки, ще подкрепим техните дейности и ще излезем на митинг. Няма да оставим нещата по този начин, няма да позволим да бъдат стъпквани гражданските права на нашите клиенти. Това, което се случи е неприемливо и би трябвало да бъде спряно още в този момент, тъй като този полицейски произвол не трябва да продължава ”, съобщи Найденов.

На въпрос къде ще се организира митинга, Найденов отговори: „ Разбира се, че пред Областната дирекция на полицията, там са главните виновници на упражненото безвластие ”.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР