Остериа Франческана (Osteria Francescana) е най-добрият ресторант в света за

...
Остериа Франческана (Osteria Francescana) е най-добрият ресторант в света за
Коментари Харесай

Най-добрият ресторант в света е на малка уличка в Модена

Остериа Франческана " (Osteria Francescana) е най-хубавият ресторант в света за повторно откакто получи същата оценка и през 2016 година През предходната година разположеният в дребна уличка в Модена ресторант бе на второ място, оповестява " Блумбърг ". Наградите бяха раздадени в Билбао, Испания.

Това демонстрира тазгодишната ранглиста " 50-те най-хубави ресторанта в света ", поддържана от William Reed Business Media. Класирането на претендентите е след гласоподаване от 1000 ресторантьори, основни готвачи, пишещи за храна и гастрономи. Участниците във вота са разпределени в 26 обособени района на света.
За последната година най-голямото разбъркване в челната десятка е спадcj в класацията на най-хубавия ресторант за предходната година - Eleven Madison Park l Ийст Хемптън, който в този момент е четвърти. Извън това обаче годината е добра за заведенията в Северна Америка. Съединени американски щати имат 4 ресторанта в Топ 100 при девет година по-рано. Мексико има два ресторанта в Топ 15.Победителят тази година е пъстър с творби на изкуството, колекционирани от неговия притежател Масимо Ботура, а ястията припомнят за увлечението му по творбите на Ай Вейвей и Василий Кандински. Те са цветни, сложни и занимателни, написа изданието. Например, салатата " Цезар " може да наподобява като елементарна маруля, само че в нея са скрити 15 съставки, сиренето е под формата на хрупкава вафла, яйцата обработени в сол и захар и по-късно изсушени до момента в който станат задоволително твърди, с цел да бъдат рендосани, разказва менюто организацията.
Попадането в класацията несъмнено е добра вест за бизнеса, показва медията. Например, когато през 2013 година El Celler de Can Roca зае първо място, уеб сайтът на ресторанта е посетен от 12 млн. консуматори, а ресторантът е наел трима души в допълнение единствено с цел да отхвърлят резервации поради неналичието тук-там. Рене Реджепи от " Нома " разяснява пред изданието, че е можел да изпълни ресторанта с резервации за 15 година напред единствено от поръчките, получени в деня откакто застава отпред на класацията през 2010 година

Наградите стартират да се афишират през 2002 година като обява в английското издание " Ресторант ". Целта е била да се разпространява изданието, почнало да излиза единствено година по-рано. Редакторите изпращали мейли до публицисти и готвачи да показват своите любимци. Получили голямо количество отговори и по този начин се родила класацията.
 Най-добрият ресторант в света е на дребна уличка в Модена
© Associated Press

Сред първите 15 има и съветско наличие. Това е White Rabbit в Москва. През предходната година е класиран 23-и, а тази заема 15-о място.

Ето и заведенията за хранене до 10 място след най-хубавия.

2.El Celler de Can Roca, Жирона, Испания
3. Mirazur, Ментон, Франция
4. Eleven Madison Park, Ню Йорк, Съединени американски щати
5. Gaggan, Банкок
6. Central, Лима, Перу
7. Maido, Лима, Перу
8. Arpège, Париж, Франция
9. Mugaritz, Сан Себастиан, Испания
10. Asador Etxebarri, Акспе, Испания
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР