Оставянето на България извън Шенген не е в интерес на

...
Оставянето на България извън Шенген не е в интерес на
Коментари Харесай

Румен Радев към Марк Рюте: Оставянето на България извън Шенген не е в интерес на ЕС

Оставянето на България отвън Шенген не е в полза на Европейския съюз и не способства за общите старания за справяне с провокации пред сигурността и тежката икономическа рецесия в Европа.

Това е декларирал президентът Румен Радев в телефонен диалог с министър-председателя на Нидерландия Марк Рюте, оповестиха от пресофиса на президента.

По време на диалога Радев е припомнил, че Европейската комисия неведнъж е удостоверила готовността на България да се причисли към Шенген и страната ни чака поддръжка от всички свои сътрудници в Европейски Съюз. Последната инспекция на защитата на външните европейски граници от задачата на Европейска комисия, която се състоя през октомври т.г. по покана на България, също удостоверила готовността на страната ни за присъединение към Шенгенското пространство, като поддръжка беше изразена и от Европейския парламент.

България чака институциите на Европейски Съюз и страните членки да се управляват от откритите критерии за участие в Шенген, а не от други съображения, призовал още президентът Румен Радев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР