Оставките по казуса „Олимпик“ няма как да останат само на

...
Оставките по казуса „Олимпик“ няма как да останат само на
Коментари Харесай

Румен Гечев: Собственикът на "Олимпик" е някакъв Диего Марадона на застраховането

Оставките по проблема „ Олимпик “ няма по какъв начин да останат единствено на равнище Комисията по финансов контрол (КФН), тъй че искам триумф на предварителни избори. Това сподели националният представител от Българска социалистическа партия проф. Румен Гечев по време на изключителното съвещание на Народното събрание.
„ Управляващите в тази ситуация вършат двоен критерий. В казуса с КТБ се искаше непрекъснато оставката на Орешарски, а в този момент е противоположното – олеле, в този момент не е отговорно държавното управление, ами кой – Народното събрание на остров Фиджи? “, разяснява още проф. Гечев и изясни, че казусът не е механически, както уточни министърът на финансите Владислав Горанов.
„ Собственикът на компанията, която е записана в Кипър, е от Люксембург. И излиза в този момент, че компанията е записана в Кипър, само че се оправдаваме, че не можем да създадем нищо, в случай че една компания източва българските фондове. Има инструкция, която няма по какъв начин да избягаме – IBD от 2016 година, където се споделя, че националният регулатор има безусловно същите регулативни права – може да комуникира с всекиго, има всички права да ревизира, да задава въпроси, да ревизира на място. Но нищо такова не е направено то 10 май. Една компания, която няма нито една лавица „ Гражданска отговорност “ в Кипър, е решила да оперира в България. Защо не оперира в Канада, Австралия и ли друга страна в Европейски Съюз?

Каква обич към българската роза, към българските държавни институции, които безшумно спят, до момента в който те източват парите “, сподели още той и уточни, че тогава може да регулаторът да бъде закрит.

„ Отговорността се носи от цялото управление на КФН и от тези, които дават отговор за застраховането там. Собственикът на тази компания е някакъв испанец Диего –това е някакъв Диего Марадона на застраховането, който източва милиони и никой не го вижда. Какво прави ДАНС?

Тя не демонстрира ли някакво минимално любознание, че има някакви матрьошки от Фиджи и някакъв испанец, на който му е неразрешено да прави бизнес в Испания, само че в България може да прави. Не се ли замислят ДАНС, че тука става нещо неправилно и някой източва българската страна “, разяснява проф. Гечев. „ Оставките няма по какъв начин да останат единствено на равнище КФН,така че искам триумф на предварителни избори “, сподели той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР