Оставките не са част от моите решения, заяви Фернандо Сантош

...
Оставките не са част от моите решения, заяви Фернандо Сантош
Коментари Харесай

Селекционерът на Португалия: Няма причина да подавам оставка!

Оставките не са част от моите решения, съобщи Фернандо Сантош

Селекционерът на португалския народен тим по футбол Фернандо Сантош остави отворен въпроса за поста си след отпадането на Световното състезание още на четвъртфинал. Португалците, европейски първенец от 2016-а година, отстъпиха с 0:1 на Мароко.

След края на срещата огромната звезда на Португалия Кристиано.

Попитан какво е бъдещето му след предварителното отпадане на отбора, опитният експерт отговори: " В Лисабон ще приказваме с президента на нашата федерация (Фернандо Гомеш) и ще разберем кое е най-хубавото за португалския тим ", сподели Фернандо Сантош пред Sport TV след края на мача, съобщи Българска телеграфна агенция

" Отивам в Лисабон и по-късно ще приказвам с президента и ще схвана кое е най-правилното за бъдещето на португалския тим. Винаги, след всяко съревнование, президентът и аз беседваме и ще забележим какво ще вършим. Когато пристигнем в Португалия, дано поговорим умерено и да забележим какъв разбор ще създадем ".

Попитан дали това е било неуспех за Португалия и провалянето е причина за оставка, Сантош отговори: " Не знам дали беше неуспех. Няма причина да депозирам оставка. Тук съм от 2014-а, оставките не са част от моите решения. Не сме стигнали толкоз надалеч, да. Отборът има качество – склонен съм. Можехме да се оправим по-добре, играчите работиха доста крепко. Има дни, в които липсва малко шанс и през днешния ден беше подобен случай, това в действителност е единствената причина ", съобщи още Сантош в изявлението, представено от известния португалски вестник " О Жого ".

След това той сподели, че този тим има капацитет и бъдеще и чака да се показват мощно в идващите си участия на огромни конгреси. " Това потомство ще продължи да прави доста положителни неща. Не се колебая, това се видя тук. Но е отчаяние, тимът беше благополучен, убеден и стимулиран, беше доста мощен. Бяхме уверени, че можем да стигнем до края и да спечелим ", съжалява още 68-годишният експерт, който е и анализатор в Техническия комитет на УЕФА.

И изясни, че множеството обстановки са били за неговия тим: " Още в първите моменти от мача имахме доста добър късмет пред Жоао Феликс. След това Бруно удари гредата. Във финалните минути Пепе, който вкара гол от сходна опция на Швейцария, в този момент имаше даже по-чист късмет, само че не може да го направи. На тима му липсваше и малко шанс ", добави той.

Трябва да се знае, че договорът на треньора като народен селекционер е до юни 2024-а година.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР