Оставки на треньора на националния отбор по плуване - Кристиян

...
Оставки на треньора на националния отбор по плуване - Кристиян
Коментари Харесай

Призиви за оставки в плуването преди Управителния съвет на федерацията

Оставки на треньора на националния тим по плуване - Кристиян Минковски, както и на лекаря Любомир Петров, желаеха редица сполучливи плувци. Седмица откакто bTV разкри, че трима национали - Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов, са дали позитивни проби за неразрешеното вещество, познато още от 60-те години на ХХ век станозолол, упованията за промени са все по-големи.

Към апелите се включиха международният рекордьор да 12-часово плуване без спиране в 50-метров басейн Цанко Цанков и треньорът му Красимир Захов, който през 2000 година взе участие на олимпийските игри в Сидни, а през 2019 година става международен първенец за ветерани.

Снимка: btvnovinite.bg

Двамата приканват отговорността да бъде поета от управлението на федерацията, Минковски и Петров, откакто станаха ясни редица порочни практики в националния отбор, измежду които е и даването на хапчета в пластмасови чашки без да бъде разяснявано на плувците какво одобряват.

" Следя от близко развиването на допинг абсурда, който към този момент от близо седмица тресе нашия спорт. Трите позитивни проби на състезатели от българския народен тим, хвърлят тежко и огромно леке върху българското плуване.

Веднага след оповестението на позитивните резултати, аз чаках бързи и решителни дейности и вдишване на отговорност от страна на управлението на Българската Федерация по плувни спортове, треньорския и медицински щаб, които се показват в неотложно подаване на оставки и отдръпване от заеманите длъжности. Въпреки това, всички станахме очевидци на опитите на управлението и на Главния треньор да бъде хвърлена цялата виновност за случилото се на състезателите, както и избягването на каквато и да е отговорност.

Снимка: btvnovinite.bg

Така или другояче, бяха наранени въпросите за морала, за методите и средствата, които се употребяват от доста години в Националния тим, и които са ми доста добре известни, защото съм бил част от тази система.

Подкрепям казаното от Екатерина Аврамова, с която сме упражнявали дружно през този интервал и приветствам Нина Рангелова, Антъни Иванов, както и Диана Петкова за смелостта да споделят техните позиции.
Именно на днешния ден би трябвало да си спомним, че Свободата и просперитета не идват безплатно - за тях би трябвало да се води война!

Призовавам управлението на Българската Федерация по плувни спортове, дружно с Главния треньор - господин Кристиян Минковски и доктора на Националния тим да поемат цялата отговорност и да се отдръпват от заеманите длъжности. Дошло е времето Българското плуване да се ръководи от млади и амбициозни хора, които милеят за неговото развиване и слагат националните ни цели и ползи над персоналното си его!

Призовавам и мисля, че е извънредно време, другите виновни фактори, както и многочислените плувни клубове, които съставляват плувната общественост в страната, изрично да вземат отношение по този въпрос ", написа Цанков.

Неговият треньор Красимир Захов също употребява обществените мрежи, с цел да изиска промени:

" Г-н Аврамчев, вие сте на ход.

След този величествен скандал, евентуално най-големият в историята на българското плуване, освен плувната общественост чака вашето решение. Бих споделил всеки българин милеещ за спорта желае и има вяра, че ще вземете вярното решение. Иначе, както евентуално осъзнавате следствията ще са опустошителни ".

Така двамата се причисляват към някогашните националки - Екатерина Аврамова и Нина Рангелова, които се оповестиха за незабавни промени.

Най-добрият български плувец сега Антъни Иванов, който учи и живее в Съединени американски щати от няколко години, също съобщи, че оставките на треньора и лекаря на националния отбор са нужни.

Снимка: Фейсбук

За дейности прикани и персоналната треньорка на един от уличените спортисти Здравко Баблаков - Цветанка Дилова.

Днес (4 март) ще се състои Управителен съвет на Федерацията по плувни спортове, на който ще се разисква абсурдът.

В понеделник (8 март) следва ново тестване за допинг на всички национали по плуване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР