Оставката на земеделския министър Румен Порожанов поискаха защитници на животните.

...
Оставката на земеделския министър Румен Порожанов поискаха защитници на животните.
Коментари Харесай

Вегани искат оставката на министър Порожанов

Оставката на земеделския министър Румен Порожанов желаеха бранители на животните. Протестът, проведен от Веганския съюз, се оказа без позволение .

В него участваха четирима представители на съдружие " Дара " и представители на Национална координационна мрежа " Справедливост за животните ". Аксиния Боснева от Националната координационна мрежа изясни, че поради протичащото се във фермите за животни, отглеждани за рандеман на кожа идната сряда 20-ти септември " ще смъкна своята четина " - и ще я връчи демонстративно на министър Порожанов. Тя бе безапелационна, че в този момент той не извършва законовите си отговорности да следи за спазването на Закона за отбрана на животните и ветеринарния закон.

 Екоактивисти: 100 хиляди норки у нас се отглеждат в неприятни условия; норковъдите отхвърлят
Екоактивисти: 100 хиляди норки у нас се отглеждат в неприятни условия; норковъдите отхвърлят

Възмутени консуматори в обществените мрежи

Исканията им за унищожаване на въпросните ферми са подкрепени от сродни организации във Англия и Австрия . " За страдание властоимащите остават слепи и глухи за нас. Днешният митинг взеха решение да ни лимитират правото си да вършим демонстрацията ", възнегодува Боснева.

По думите й дейностите на министър Порожанов постановат митингът да се организира пред Министерски съвет , с цел да реши министър председателят дали въпросният министър ще остане в държавното управление и ще продължи да гази законите.

 Фермери чакат Порожанов да го питат за действителни ограничения в сектора
Фермери чакат Порожанов да го питат за действителни ограничения в сектора

300 изложители и над 1000 животни вземат участие в народен събор на овцевъдите

Причината за недоволството е смяната на Наредба 2 на Министерство на земеделието, храните и горите . Промените съгласно Боснева са в услуга на бизнеса, без да бъдат известени по надлежния ред организациите за протекция на животните, каквито са условията на закона.

" Ние не сме известени, известени са предприемачите, тези, на които са изменени нещата по този начин, че да не бъдат в нарушаване, а да може наредбата да бъде в тяхна услуга ", разяснява Боснева.

Следващият митинг ще се организира на 20-ти септември от 11.00 часа още веднъж пред Министерски съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР