Оставката на военния министър Стефан Янев е гласувана от Министерски

...
Оставката на военния министър Стефан Янев е гласувана от Министерски
Коментари Харесай

Първата рокада в правителството Петков е факт

Оставката на военния министър Стефан Янев е гласувана от Министерски съвет и министър председателят Кирил Петков предлага идващия боен министър да бъде Тодор Тагарев. Това удостовери самият Кирил Петков на брифинг след министерски съвет. Утре ще има изключително съвещание на Народното събрание.

Както news.bg по-рано заяви точно това беше и най-вероятният правоприемник на Стефан Янев.

Професор Тодор Тагарев е български боен специалист и дълготраен чиновник в системата на българската защита. От 13 март до 29 май 2013 година е министър на защитата в състава на служебното държавно управление на Марин Райков. Любопитен факт е, че от 3 май 2016 година проф. Тагарев е назначен за шеф на Института по защита. На 31 март 2017 година е освободен от служебния министър на защитата ген. Стефан Янев поради " замяна на тактико-техническите задачи " на плановете за закупуване на нов вид изтребител.

Петков още веднъж изясни, че е работил добре с някогашния към този момент боен министър, само че и изясни претекстовете за неговото освобождение. Той не може да одобри обаче независимите дейности на някогашния длъжностен министър председател и изявленията във фейсбук, които се разграничават от формалната позиция. Не мога да приема и някой министър да декларира, че с неговата оставка държавното управление става пленник, отсече Кирил Петков.

Националният интерес, по думите на Петков, е като виждаме несправедливост, да не навеждаме глава, съгласно него. Националният ни интерес е България е да има ясна позиция, акцентира министър председателят.

Всеки министър имал право на лично мнение, само че нямал право на лична политика, съгласно Петков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР