Оставката на вътрешния министър Калин Стоянов иска парламентарната група на

...
Оставката на вътрешния министър Калин Стоянов иска парламентарната група на
Коментари Харесай

ПП-ДБ искат оставката на вътрешния министър заради сблъсъците снощи

Оставката на вътрешния министър Калин Стоянов желае парламентарната група на ПП-ДБ, оповестиха Кирил Петков, Атанас Атанасов и Христо Иванов в парламентарните коридори. Повод за това са деянията на принуждение от служители на реда по време на митингите против БФС нощес.

За настояването им е известен и министър председателят акад. Николай Денков, само че от ПП-ДБ не споделиха какъв отговор са получили.

„ Ясно се разгласяваме за оставката на Боби Михайлов, този човек би трябвало да си отиде оптимално бързо. Искаме оставката и на Калин Стоянов. Това, което видяхме, е неприемливо. Не може хора да бъдат пребивани по заведения. Той би трябвало да понесе своята отговорност “, настоя Петков.

Атанасов уточни, че избрани чиновници на Министерство на вътрешните работи са показали свирепост, което значи, че „ от оперативна позиция не е била основана нужната организация на структурите на Министерство на вътрешните работи за запазване на публичния ред “. Затова би трябвало да се носи отговорност, ПГ е единомислеща – настояваме министър-председателят да изиска оставката на Калин Стоянов, добави той.

Христо Иванов отбрани новоизбрания кмет на София Васил Терзиев. „ Кога кметът на София, при всички митинги до в този момент е поел отговорност за организацията на публичния ред, с цел да желаеме отговорност от кмет на 3 дни, който даже не е имал опция да назначи екип. Кметът няма действителни пълномощия, свързани с управлението на Министерство на вътрешните работи “, настоя той. Нека не прехвърляме отговорността върху кмета, дали е имало провокация, занапред ще се открива, сподели Иванов.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР