Оставката на Валери Симеонов е надеждата на Борисов, че по

...
Оставката на Валери Симеонов е надеждата на Борисов, че по
Коментари Харесай

Политолог: Оставката на Валери Симеонов е надеждата на Борисов, че балонът на ГЕРБ ще полети по-нависоко

Оставката на Валери Симеонов е вярата на Борисов, че по този метод, балонът на ГЕРБ ще полети по-нависоко, откакто от него се хвърли този чувал с пясък. Това сподели политологът от „ Галъп интернешънъл “ Първан Симеонов по отношение на оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

“Валери Симеонов изгуби много имидж, той се трансформира в тежест на ръководството. Въпреки, че господин Симеонов нямаше поради това, което се тълкуваше, той приказва по метод, по който в политиката би трябвало да понесеш някакви последици. По-важното е, че по този начин се случи, че цялото възмущение се фиксира върху него и Борисов получи опция с едно тъкмо деяние да смъкна напрежението “, уточни той пред „ Фокус “.

Според него откакто всички се фиксират върху един човек, а не в държавното управление, в политиките, в цялостната обстановка в страната, за премиера Бойко Борисов става по-лесно. „ Трудно е махането на въпросния човек, зависи от съдружните сделки, само че все нещо ще успее да го придума. След като един човек е казусът, то този човек може да се махне “, изясни Първанов.

Запитан дали с оставката на Валери Симеонов ще стихне публичното неодобрение към ръководството на страната, той отговори: „ През 2013 година си спомняме, когато имаше публични митинги, отново беше дадена една глава, това беше главата на Дянков и тогава коства ми се, че това още повече настърви митингите. Да забележим в този момент какво ще се получи “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР