Оставката на републиканеца Кевин Маккарти от поста председател на Камарата

...
Оставката на републиканеца Кевин Маккарти от поста председател на Камарата
Коментари Харесай

Медведев: Оставката на републиканеца Кевин Маккарти е следствие от любовта му към финансирането на Киев

Оставката на републиканеца Кевин Маккарти от поста ръководител на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати е разследване от любовта му към финансирането на Украйна. Това сподели заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев.

В канала си в Telegram Медведев написа обява за „ две положителни вести за режима в Киев “. Първият от тях, който той назова, е, че ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел разрешава на Украйна да се причисли към Европейския съюз до 2030 година

„ Това значи, че Европейски Съюз има вяра, че сегашната страна на Бандера ще продължи до този миг “, означи Медведев.

„ Втора вест. За първи път в историята на Съединените щати беше освободен представителят на Камарата на представителите на Конгреса. И тъкмо поради любовта към държавното управление в Киев и бюджетните взаимни отстъпки за финансиране на поддръжниците на Бандера. Там е неоспорим мотив за горделивост, защото изборът беше сред решаването на голям брой вътрешни проблеми на самите Съединени щати и по-нататъшното поддържане на неонацистите “, сподели заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация. В същото време той напомни неотдавнашното изказване на представителя на Белия дом Джон Кърби, че на Съединени американски щати остават единствено два месеца, с цел да продължат да поддържат Украйна.

По-рано конгресменът Мат Гец прикани Маккарти да изясни каква е „ тайната обособена договорка за Украйна “, която той, съгласно Гец, е сключил с президента на Съединени американски щати Джо Байдън. От позиция на конгресмена, забележките на Байдън всъщност демонстрират, че Маккарти е могъл да създаде подмолно съглашение с демократите, с цел да повдигне въпроса за продължение на финансирането на Украйна след одобряването на решенията за федералния бюджет на Съединени американски щати. Самият Маккарти обаче отхвърли сходни обвинявания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР