Оставката на главния секретар на МВР Петър Тодоров е закъсняла“,

...
Оставката на главния секретар на МВР Петър Тодоров е закъсняла“,
Коментари Харесай

Бивш зам.-министър: Оставката на главния секретар на МВР е закъсняла

„ Оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров е закъсняла “ , съобщи Филип Гунев, някогашен зам.-министър на вътрешните работи . Той уточни:

„ Цялата политическа въртележка, която се върти с назначение, освобождение на основни секретари, се отразява демотивиращо. Това демонстрира, че системата е политизирана и който има политически връзки може да прескочи доста равнища. “

Според него основният секретар на Министерство на вътрешните работи трябваше да подаде оставка още при гибелта на първите починали служители на реда, които бяха прегазени от бус с мигранти в Бургас.

„ Полицията би трябвало да се управлява от основен секретар, а не от министър. Министърът би трябвало да е политическо лице, работата му не е да разяснява всяко ликвидиране, всеки случай, всяка злополука. Ролята на основния секретар е да управлява силите и средствата на министерството. В последните години с полицаите-министри стана процедура воденето на полицията от министрите, което не е вярно ”, разяснява Гунев пред „ NOVA “.

Бившият зам.-вътрешен министър уточни, че приз последните 10-15 година виждаме липса на мандатност и на ясни критерии . Според него не може да ес гори за правосъдна промяна. Той е безапелационен:

„ В последните 10 година стана традиция да бъдат сменяни регионални шефове, основни секретари – това е деструктивно и подкопава мотивацията на служителите на реда. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР