Оставката на генерал Николай Петров дойде след една журналистическа смела

...
Оставката на генерал Николай Петров дойде след една журналистическа смела
Коментари Харесай

Мирослав Ненков: В някои болници има недобро разходване на обществените средства

" Оставката на военачалник Николай Петров пристигна след една журналистическа смела разработка. Той постъпи почтено, отдръпна се без да се разправя и изяснява за един недобър журналистически материал за мен, тъй като не беше цялостен с данни. " Това сподели в " Още от деня " доктор Мирослав Ненков, някогашен зам.-министър на опазването на здравето. Той оцени като добър изборът на Кирил Ананиев за министър на опазването на здравето, тъй като съгласно него познава добре здравната система.

Нанков призна, че името му е било разискване за заместител, само че неговото мнение е било изрично, че няма да остане с различен министър, който и да е той, без да има персонално отношение към Ананиев, с който са в положителни връзки.

На въпроса какви ползи е засегнало това журналистическо следствие той отговори следното:
Д-р Мирослав Ненков: В тези шест месеца с изключение на настоящата работа и един куп изгасени пожари (проблеми в болници) този екип на министерството на опазването на здравето позатвори някои кранчета за приключване на нашите пари по непозволен метод. Дали този журналистически материал е плод на журналистическа увереност храброст, или изпълнена молба, ние по какъв начин да кажем?
По думите му в две от лечебни заведения, които са били пред съсипия, в Ловеч и Враца са открити надалеч от положителните бизнес практики и те са предадени на прокуратурата.
Д-р Мирослав Ненков: Няма такова нещо като лекарска мафия. Такива като мен елементарни лекари не го вършат. Правят го една шепа хитреци, които са намерили метод да живеят добре от нашата система.
Той добави, че локалната власт не си мръдва пръста в една от тези лечебни заведения, а дава на друга конструкция. Според него би трябвало да бъдат рязани глави за хора, които злоупотребяват с публичните пари. Според него има практики на недобро разходване на публични средства,а " най-сладки " по думите му, са ремонтът и строителствата.

Ненков съобщи, че логиката на новия бюджет в частта за здраве е да влезе и да запълни празнината в болничната помощ като се надява да се спре част от незаконния износ на медикаменти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР