Оставката на ген. Атанас Атанасов от поста председател на комисията

...
Оставката на ген. Атанас Атанасов от поста председател на комисията
Коментари Харесай

Стою Стоев: Службите не работят в сегашния си вид, а реформата им е зациклила

Оставката на ген. Атанас Атанасов от поста ръководител на комисията за надзор над службите е израз на митинг и акцентира неотложната нужда от осъществяване на промени в службите. Такъв е коментарът на депутата от ПП-ДБ Стою Стоев в студиото на Българска национална телевизия.

Според Стоев, настоящото положение на службите не е задоволително. Проблемът е в неналичието на баланс в процеса на назначение на техните ръководители и в " зациклянето " на промяната в региона. " Надявам се след да се върнем на масата на договарянията съответно по тази тематика ", прикани депутатът.

Стоев също по този начин акцентира, че главната причина за проблемите със службите е назначението на техните шефове по време на служебните държавни управления , като президентът е одобрил и техните номинации. Според него президентът пази назначените от него хора и не е подготвен за разговор по въпроса. 

" Служебното държавно управление две години организираше политика, която му е неприсъща и по тази причина са нужни промени в законодателството, " бе безапелационен Стоев.
 ГЕРБ предали ПП/ДБ за промяната в службите, само че сглобката остава постоянна
ГЕРБ предали ПП/ДБ за промяната в службите, само че сглобката остава постоянна

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков ще поеме председателството на комисията

Въпреки това, ГЕРБ не са дали явен отговор по въпроса за промяната в службите , като Стоев посочи, че са упоменати единствено хрумвания за обединение на някои служби.

" Това ръководство се сформира след едни доста сложни договаряния за редица промени. Това болшинство ще крепи държавното управление до момента в който това се съблюдава - процесите вървят, само че за мен е извънредно значимо това, че в огромна степен приехме закона за противопоставяне на корупцията, " напомни Стоев.

Той посочи, че ПП-ДБ имат сделка с ГЕРБ за бъдещите промени, до момента в който диалозите с Движение за права и свободи се концентрират върху конституционните промени наблягайки, че не е търсена поддръжка от Движение за права и свободи за КПКОНПИ.
 Христо Иванов: Не сме в коалиция с Движение за права и свободи, само имат стабилизиращо присъединяване
Христо Иванов: Не сме в коалиция с Движение за права и свободи, само имат стабилизиращо присъединяване

Движение за права и свободи сами си дефинираха своята роля - поддръжка на съответни политики
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР