Оставката на Димитър Главчев е възможност за ново начало -

...
Оставката на Димитър Главчев е възможност за ново начало -
Коментари Харесай

Нинова: Оставката на Главчев е горчив урок

Оставката на Димитър Главчев е опция за ново начало - от този акт завоюваха правовият ред и демокрацията. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев подаде оставка, откакто министър председателят Бойко Борисов беседва с него тази заран.

Преди два дни ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев изгони водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от съвещанието на Народното събрание и наказа депутата от левицата Антон Кутев с премахване от две съвещания.

Нинова беше изгонена поради "обида на Народното събрание и членове на Министерския съвет ", до момента в който четеше декларация от името на Българска социалистическа партия, а Кутев - за реплики от залата. Веднага по-късно левицата изиска оставката на Главчев.

"Днешното решение на господин Главчев беше неизбежно и вярно, само че днешното решение е и горчив урок за цялата политическа класа и най-много за ръководещото болшинство ", сподели през днешния ден Нинова от трибуната на Народното събрание.

Според Нинова, оставката на Главчев е урок за това, че е обикновено в правовата страна да има ръководещи и съпротива, че е обикновено да има разнообразни отзиви, тъй като показват разнообразни групи от българското общество.

"Краят на председателството на господин Главчев е и опция за ново начало, то е предизвикателство пред всички нас, то е тест за политическа зрялост. Дали сме подготвени да сложим ново начало на парламентаризма. Дали сме подготвени дебатът да стане спор всъщност и с причини, дали сме подготвени да възстановим съществени правила “, разяснява Нинова.

"Дано да прекратим досегашния жанр на работа на Народното събрание. Чухме сутринта, че Българска социалистическа партия желае да събаря страната. Искаме да възстановим правилата на правовата страна, на Конституцията и на държавността. Може би в действителност губим от това, което се случи, както сподели господин Цветанов, само че печели правовият ред и демокрацията.

Ние от "БСП за България " ще бъдем поръчител за това и най-много българските жители да се усещат свободни, да имат мнение, да го отстояват и да се борят за своите позиции. Вярвам, че ние като политическа класа ще сложим началото на това, ще променим тона и ще издигнем парламентаризма във висша форма на ръководство на Република България “, сподели Нинова.

Основна грижа на ръководителя на Народно събрание е да работи за издигане на престижа на Народното събрание, да работи срещу омразата, експанзията, ксенофобията, разделянето и опълчването. Това пък съобщи в декларация водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Председателят на Народното събрание е предназначен да бъде пръв измежду равни, да е притежател на морал и полезности, които ни вършат неделима част от европейското семейство, уверен е той. Цяла демократична Европа работи срещу омразата, разделянето, опълчването, жигосва ксенофобията, национализмите и радикализмите, акцентира Карадайъ.

Високо оценяваме персоналния акт на господин Главчев с подаването на оставката, сподели водачът на Движение за права и свободи. Призоваваме идващият ръководител на Народно събрание да е на равнището на условията на институцията ръководител на Народното събрание в парламентарна република, според Конституцията на България, пожела Мустафа Карадайъ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР