Оставката на бившия премиер на Северна Македония Никола Груевски като

...
Оставката на бившия премиер на Северна Македония Никола Груевски като
Коментари Харесай

Груевски подаде оставка в северномакедонския парламент

Оставката на някогашния министър председател на Северна Македония Никола Груевски като народен представител бе импортирана в националното заседание в сряда 5 юни. Очаква се депутатите да обсъдят оставката на Груевски в понеделник и да решат дали ще бъде включена в дневния ред на идващото съвещание във вторник, където към този момент има включена друга точка, а точно отнемането на мандата му като народен представител. Груевски е обвинен по две каузи в Северна Македония и получи дипломатическо леговище в Унгария, оповестява БГНЕС.

Председателят на македонския парламент Талат Джафери, съобщи пред МИА, че оставката е реализирана с нотариален акт и с подобаващи печати, потвърждаващи, че това е персонално изказване на Груевски

„ Прилага се на 5 юни. Тя написана на маджарски език и когато бъде преведена, ще бъде изпратена до депутатите ”, сподели Джафери.

Оставката, както оповестява, ще бъде преразгледана в понеделник за координиране и ще вземе поради наредбите на Правилника за активността и Конституцията, отнасящи се до оставката на член на Парламента, както и обстоятелството, че Народното събрание към този момент преглежда подобаващата процедура за анулация на мандата му.
Ако Джафери и координаторите на парламентарните групи решат в понеделник да одобряват оставката на Груевски, изпратена посредством нотариален акт като персонално изказване, тя ще бъде в дневния ред в съвещанието, планувано за вторник, 11 юни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР