Оставката ми винаги е на разположение на премиера – понякога

...
Оставката ми винаги е на разположение на премиера – понякога
Коментари Харесай

Социалният министър Бисер Петков потвърди: Има промяна в детските надбавки

Оставката ми постоянно е разполагаем на премиера – от време на време се усещам сред чука и наковалнята. Това сподели министърът на труда и обществената политика Бисер Петков пред публицисти по отношение на желаната му оставка от страна на работодателите.

На въпрос за минималните осигурителни прагове, с които работодателите не са се съгласили и заради което са му поискали оставката Петков съобщи, че оставката му постоянно е разполагаем на премиера, съобщи Пик.

" Ако той реши, че това, което върша не подхожда на политиката или пък е спънка за обществения разговор, аз постоянно съм подготвен да се отдръпва “, уточни министър Бисер Петков. Той изясни, че е предложил в границите на проектозакона за бюджета, минималните осигурителни приходи да бъдат увеличени приблизително с 3.9%, което е растежът на стопанската система, на Брутният вътрешен продукт по прогнози за идната година.

„ Тук огромната тематика, която се слага, е би трябвало ли да има минимални осигурителни приходи. Има ги в законодателството. Докато ги има, надлежно те би трябвало да бъдат част от закона за бюджета на Държавното публично обезпечаване “, сподели министърът. Бисер Петков съобщи, че е подготвен да води диалози със обществените сътрудници би трябвало ли да ги има повече минималните осигурителни приходи. Попитан дали се усеща сред чука и наковалнята, министърът съобщи, че това е мястото на обществения министър.

„ Между обществените сътрудници, които в доста случаи имат разнообразни противоположни претенции. Да, от време на време се усещам сред чука и наковалнята “, съобщи Бисер Петков. По отношение на клас прослужено време, министърът на обществената политика съобщи, че това е част от противоречивите проблеми в обществения разговор.

„ Трябва да се търси решение на тези проблеми, които се натрупват, които са доста от дълго време. За да има градивен, обществен разговор, би трябвало да се търси решение на тези въпроси “, уточни министър Петков. Той изрази вяра в петък по време на Националния съвет за тристранно съдействие този въпрос да бъде разискван деликатно. По мотив настояването на въвеждане на необлагаем най-малко от страна на синдикатите, министърът разясни, че не би могъл да го разяснява, защото не е в неговата област.

„ Данъчната политика в България и това, което е заявено в управническата стратегия е, че няма да има промени “, добави министърът. Бисер Петков разгласи, че се усилва помощта за фамилиите, чийто приход на разположение от фамилията е до 400 лева По думите му се уголемява обсега на помощите за фамилии, при които приходът на разположение от фамилията е от 400 до 500 лева Петков изясни, че задачата е детските добавки и месечните помощи за деца да се получават от фамилиите, чийто приход е до междинния. Семействата с едно дете, които са получавали 37 лева към този момент ще получават 40 лева, тези с две деца от 85 лева ще станат 90, а родителите на три деца - от 130 на 135 лева

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР