Оставка за Валентин Касабов от „Обединени патриоти“ - ако не

...
Оставка за Валентин Касабов от „Обединени патриоти“ - ако не
Коментари Харесай

Скандал в НС, БСП поиска оставката на Валентин Касабов

Оставка за Валентин Касабов от „ Обединени патриоти “ - в случай че не намерите метод да премахнете вредата за демокрацията – хората ще го създадат, сподели заместител -председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Антон Кутев в декларация от името на групата по отношение на вчерашното изявление на депутата от Оперативна програма, който назова Движение за права и свободи дървеници на турски (тахтаби) и съобщи, че ще ги смачкат, в случай че им се пречкат в краката.

„ Ако вие не намерите метода да премахнете, нещо, което е нездравословно за демокрацията, ще го създадат хората. Вие сте длъжни да решите този проблем в този момент. Вие, болшинството. Ваш проблем е, че оставките ви стават една след различен. Този човек в Народното събрание не може да остане. Дали той ще си подаде оставка или вие ще го махнете, измислете си процедурата. Това, което се случва сега, минава границите “, безапелационен бе Кутев.

По думите му няма парламент в света, който след сходно изявление депутатът, който го е направил, да остане в него, защото това е противоположното на парламентаризма.

„ Всички видяхме, че през вчерашния ден станахме очевидци на финален неприличен епизод от парламентарната ни история. Съжалявам, че не още веднъж се занимаваме с бъдещето на страната, положението на хората, не с потискащата беднотия, а още веднъж би трябвало да приказвам за демонстрация на една политическа и морална неплатежоспособност “, разяснява Кутев.
Той напомни, че през вчерашния ден всички са чули думи като „ да внимават какво приказват и да не се пречкат в краката ни “.

По думите на Кутев към депутати са се обръщали с определение като дървеници.

„ Това е риториката, която чухме през вчерашния ден. Извинявайте сътрудници, само че в тези думи има неприкрита опасност. Заплаха, която включва принуждение. Заплаха на чисто органично равнище. Обръщението не е към хора, а към дървеници. Има член на Наказателния кодекс, който се занимава с това. Аз обаче не съм арбитър, а представител на демократично определен парламент. Именно за това за мен опасността в политическите връзки не е позволена. Тя в действителност не е позволена на никое място “, акцентира Кутев.

„ Тук не пазя Движение за права и свободи, те както виждате нямат потребност от нашата отбрана, нито пък са я желали. За нас в това безсрамно изявление има нарушение на човешки права. Ние имаме човечен проблем с него “, съобщи Кутев.

Той сподели, че има въпроси към ръководещите. „ Хубаво ще ги смачкаме тях. А след това българските жители, които са техни членове и симпатизанти, след това ще ги мачкаме “, попита Кутев. Той попита дали ще мачкат кметове и съветниците и къде ще спре “, разясни Кутев.

„ Къде е границата, в която можем да си позволим да мачкаме, в случай че тръгнем отсам? “, попита депутатът от Българска социалистическа партия.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ прикани министър председателят да предприеме неотложно решителни дейности за думите на националистите, а президентът да извърши задачата си като обединител на нацията.

Той също прочете от парламентарната естрада декларация от името на групата.

„ Отговорни са тези, които разрешават езика на омразата. За думите и дейностите на националистите отговорност носи Политическа партия ГЕРБ “, съобщи той.

„ Народът ви разпореди отговорността за ръководството на страната, не ви разпореди включването на националисти във властта “, се обърна Мустафа Карадайъ към ГЕРБ.

„ Оправданието „ по този начин пожела народът “ не коства “, разяснява ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи и цитира част от изявление на Валентин Касабов от „ Обединени патриоти “.

„ И Тодор Живков искаше да ни смачка, не ни стопираха нито дулата на автоматите, нито танковете по пътя на демокрацията “, съобщи Мустафа Карадайъ.

„ Призоваваме всички национално виновни партии и институции да предприемем бързо и съответно лекуване на по този начин обрисувалата се симптоматика “, сподели още той.

Спас Гърневски от ГЕРБ опонира на Антон Кутев от Българска социалистическа партия.

„ Ваш народен представител изсъска към мен с фразата „ фашист “, сподели Гърневски. По думите му научно е потвърдено, че в България в никакъв случай не е имало фашизъм. Цяла Европа и цивилизования свят потвърдиха, че фашизмът е първият етап на злото, а висшият етап на злото е комунизмът “, сподели депутатът от ГЕРБ.

„ Аз въобще не съм го споменавал. Казах „ един народен представител споделил “. Как се припознава в това „ един народен представител споделил “, е различен въпрос ", отговори Кутев. Той се обърна към Спас Гърневски и му изясни, че не го е оборвал нито един път не тъй като не може. "Причината самичък ще и си я разберете. Не желая да влизам в този диалог по хигиенични аргументи “, съобщи Кутев.

По мотив на декларацията на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи Юлиан Ангелов от Обединени патриоти съобщи: "Като ви е боязън, не влизайте в Народното събрание. Дайте образец, където националистите са смачкали някого или да са го изгонили. Примери от вашата партия доста ".

„ От какво ви е боязън. Нима „ Обединени патриоти “ гонят някого от работа по политически симптом, преследват някой за това, че е от друга вяра и народност, в противен случай. Тези неща ги правехте вие “, съобщи той.

„ А Движение за права и свободи над 20 години мачкат по разнообразни общини локалното население, без значение дали са българи, роми или турци. Те да приказват за това кой мачка хората не е морално “, уточни Юлиан Ангелов.

„ Хората виждат какво вършат Движение за права и свободи към този момент 30 години по тази причина резултатите им на избори ще понижават. Те са групировка, които само се интересува от това по какъв начин да взе участие във властта, по какъв начин да усвоява средства и да обслужва непознати ползи “, изясни депутатът.

„ Националистите сме били неприятни, може да сме такива, само че сме български националисти, а не сме националисти на непознати страни “, разяснява Юлиан Ангелов.

„ Превърнахте Народното събрание в просташки клюкарник, занимавате се с това кой какво бил споделил. Ако ви е боязън от някого за това какво може да каже, какво вършиме в Народното събрание “, се обърна той към Българска социалистическа партия.

„ Извинете се на българите от Македония. Партията, на която се обявявате за правоприемник, взе участие в това те да бъдат обезродени, за какво не се извините. Извинихте се на Движение за права и свободи, целувахте се, прегръщахте се, извинете се и на българите от Македония, кажете, че е било неточност и решение на друга страна “, уточни депутатът.

„ Нито Движение за права и свободи, нито Българска социалистическа партия имат право да приказват за морал до момента в който не се извинят за всичките си неточности през десетилетията на Прехода “, сподели още той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР