Оставиха в ареста един от обвиняемите за жестокото убийство на

...
Оставиха в ареста един от обвиняемите за жестокото убийство на
Коментари Харесай

Не пускат от ареста палача на Еранухи Пехливанян

Оставиха в ареста един от обвинените за жестокото ликвидиране на жена в Русе, осъществено на 11 януари. Окръжният съд в Русе не почете настояването на Гарабед Веринян да излезе от ареста и да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение " домакински арест ".

Еранухи Пехливанян бе похитена на 11 януари тази година в крайдунавския град и убита. На 14 януари, в полицията постъпва сигнал за изгубването ѝ от околните ѝ. По време на следствието полицията арестува на 17 януари 49-годишния Гарабед Веринян и 55-годишния Михаил Михов.

На двамата са повдигнати три обвинявания - за похищение, за обир на сумата от 65 000 лева, както и за съзнателно ликвидиране за прикриване на другите две закононарушения. Ако бъдат приети за отговорни, те могат да получат от 15 до 20 години затвор, пожизнен затвор и пожизнен затвор без право на подмяна.

Според съдията има заплаха, в случай че Гарабед Веринян не е в ареста, да се укрие или да извърши закононарушение.

Определението може да се апелира в тридневен период пред Великотърновския апелативен съд. Адвокатът на Веринян съобщи, че ще го апелира. Прокурор Георгиев разяснява, че следствието се организира ритмично, че са събрани огромен размер от доказателства, като досъдебното произвеждане е във финалната си фаза.

" Необходими са ни още няколко месеца, с цел да приемем и последните експертизи, които сме назначили ", сподели окръжният прокурор на Русе.

Зверството стана през януари тази година. Жертвата е била умъртвена посредством задушаване, а на седващия ден трупът й е бил разчленен, като останките са били изхвърлени в река Русенски Лом.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР