Остават затворени някои от високопланинските проходи, след падналия в събота

...
Остават затворени някои от високопланинските проходи, след падналия в събота
Коментари Харесай

Някои проходи остават затворени, АПИ препоръчва: Карайте със зимни гуми

Остават затворени някои от високопланинските проходи, след падналия в събота влажен сняг.

Екипи на пътноподдържащите компании не престават разчистването на Петрохан. От Областното пътно ръководство в Монтана не се ангажират със период, по кое време ще проходът бъде отворен ще. До възобновяване на придвижването през прохода Петрохан обходният маршрут е през Искърското дефиле , оповестява Българска национална телевизия.

Продължава работата и на Троянския проход. Очакванията са той да бъде отворен през днешния ден. От пътната организация приканват водачите да не навлизат в затворените проходи до цялостното им почистване.

Снеговалежът и нападалите от тежката листна маса дървета ограничиха придвижването по още един проход - този по пътя Шипково - Рибарица.

Около 4-5 сантиметра е снежната завивка, която се образува на връх Шипка. Пътят на прохода е измит и опесъчен. Премахнати са и нападалите дървета по пътното платно. От АПИ приканват водачите да не потеглят на път без готови за зимни условия коли.

Пред националната телевизия шефът на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) инж. Дончо Атанасов  препоръча водачите да се движат със зимни гуми, с цел да се избегнат произшествия, свързани с пътната настилка. По думите му падналият сняг е изчистен на всички места, само че проблем съставляват падналите дървета, които са нанесли огромни вреди върху пътните мантинели и канавки, както и върху горския фонд.

Атанасов увери, че чиновниците на АПИ работят от 48 часа, с цел да изчистят хилядите паднали дървета по републиканската пътна мрежа, като най-сериозно е ситуацията в старопланинските проходи Троян-Кърнаре и Петрохан, които сега са затворени. Той изрази вяра, че в границите на деня те ще бъдат отворени, въпреки че ще се наложи да се понижи скоростта на придвижването, с цел да се обезпечи оптималната пътна сигурност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР