Остават точно 10 дни, в които ще се приемат документи

...
Остават точно 10 дни, в които ще се приемат документи
Коментари Харесай

До 31-ви май се кандидатства за първо класиране на първокласници в Асеновград

Остават тъкмо 10 дни, в които ще се одобряват документи за първо класиране за записване на първокласници в асеновградските учебни заведения. Родителите, които желаят да запишат предстоящ първолак в мечтано от тях образователно заведение, следва да подадат заявката си до 31.05.18 година Резултатите със записаните деца ще бъдат оповестени на 01.06.18 година След това, от 04.06.18 година до 08.06.18 година ще се организира второ класиране. Не съставлява проблем, в случай че в посочените периоди родителите са пропуснали да подадат документи за кандидатстване на бъдещия възпитаник.
„ Първокласници в Асеновградско се записват съвсем до началото на образователната година. “, увери за Actualno.com шефът на Дирекция „ Хуманитарни действия “ към Общината – Величка Стойчева. Тя уточни, че местата за 1-ви клас в образователните заведения на територията на Асеновград са изцяло задоволителни и даже броя не се попълня напълно. Малко над 600 първолаци могат да се съберат в асеновградските учебни заведения, само че всекидневно децата, които биват записани са към 520-530. При по-голям брой претенденти, по отношение на наличните свободни места за несъмнено учебно заведение, класирането на бъдещите възпитаници се прави, съгласно няколко критерия.
С преимущество са: деца със специфични просветителни потребности; деца, чиито брат или сестра е възпитаник в същото училище; сираци и деца с един родител; деца с увреждания над 50% и/или деца с тежки хронични болести. След това се класифицират съгласно непрекъснат или сегашен адрес на територията на общината на най-малко единия от родителите, както и местоживеене наоколо до учебното заведение. Класирането на претендентите се прави на база събрани точки от критериите. В Асеновград към този момент десетки родители са побързали да подадат документи, тъй като избират тъкмо несъмнено учебно заведение. На този стадий не се води статистика какъв е броят на подалите заявки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР