Остават само три дни за подаването на отчетите за приходите

...
Остават само три дни за подаването на отчетите за приходите
Коментари Харесай

Сметната палата подсеща партиите за разходите им в предизборната кампания

Остават единствено три дни за подаването на докладите за приходите и разноските за предизборната акция за локалните избори, припомня Сметната палата.

Крайният период за това е 6 декември - 30 работни дни след изборния ден. При осъществяване на балотаж срокът за показване на доклади е 13 декември.

До момента доклади са подали 28 партии, 2 обединения от партии, 146 инициативни комитети и 134 локални обединения.

Сметната палата припомня, че докладът би трябвало да се изпрати на книжен и електронен притежател, съпроводен с извлечение от банковата сметка на съответната партия или коалиция. Към доклада би трябвало да се приложат декларациите за генезис на дарените средства, когато са в размер над една минимална работна заплата (560 лева за 2019 г.), както и декларациите за генезис на средствата, предоставени от претендент или член на предприемчив комитет, когато средствата надвишават една минимална работна заплата.

Отчет, който не дава отговор на условията по отношение на формата, наличието и метода на показване, се счита за неподаден, показват от Сметната палата.

Предвидената санкция, ако не бъде показан доклад, е от 2000 до 10 000 лева

Сметната палата оповестява, че ще разгласява подадените доклади и ще извърши одит за сходство на заявените доходи и осъществените разноски за предизборната акция, когато те надвишават 1000 лева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР