Остават по-малко от десет дни до завършека на есенния полусезон

...
Остават по-малко от десет дни до завършека на есенния полусезон
Коментари Харесай

Славия отново посреща ЦСКА, но този път в мач за Купата на България

Остават по-малко от 10 дни до завършека на есенния полусезон в българския футбол, а идващите няколко дни (5-7 декември) ще бъдат отдадени на осминафиналните срещи от шампионата за Купата на България по футбол.

Заради обърканата стратегия на конкуренцията през този сезон към този момент знаем първите двама четвъртфиналисти - Спартак Варна и Пирин Благоевград, а през днешния ден още два отбора следва да си обезпечат място в тази фаза.

В първата среща за деня Арда Кърджали посреща втородивизионния Литекс от 14:30 часа на своя " Арена Арда ".

Кърджалии записаха единствено един триумф в последните си седем мача и сигурно през днешния ден момчетата на Александър Тунчев ще желаят да си върнат положителното въодушевление против " оранжевите ", които обаче не са за подценяване, защото във етапа на 1/16-финалите отстраниха един от водачите в Първа лига досега Черно море - с най-малък домашен триумф с 1:0.



Гвоздеят в програмата на днешния ден обаче е конфликтът сред тимовете на Славия и ЦСКА, които се изправят един против различен на стадион " Александър Шаламанов " от 17:30 часа.

Двата отбора се срещнаха още веднъж единствено преди няколко дни на същото оборудване и приключиха наедно 1:1 в мач за шампионата, само че зарядът на идната среща ще бъде корено друг.

, откакто през вчерашния ден по време на конференция насочи вниманието към основния арбитър на дуела Никола Попов и в типичния си жанр съобщи, че през днешния ден чака " Баташко кръвопролитие ".



В същото време наставникът на ЦСКА Нестор Ел Маестро се чака да направи няколко промени в своя отбор, защото самият той изрази недоволството си от видяното по време на предходния мач против Славия. Извън сметките му обаче сигурно остава санкции Тибо Вион.

За последно " бели " и " червени " играха един против различен в шампионата за Купата на България в полуфиналите през сезон 2021/22, когато те си размениха по една победа с 2:0 като посетител, само че в последна сметка " армейците " продължиха напред след осъществяване на дузпи, при които в воин за тях се трансформира стражът Димитър Евтимов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР