Остават два дни, в които физическите лица могат да ползват

...
Остават два дни, в които физическите лица могат да ползват
Коментари Харесай

Последни дни за плащане на данъка върху доходите с отстъпка

Остават два дни, в които физическите лица могат да употребяват отстъпката от 5% при заплащане на налога по годишната си данъчна декларация.

За да се възползват от отстъпката, жителите би трябвало да подадат декларацията си и да платят целия размер на налога за довнасяне до 31 март, както и да нямат подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности, припомнят от Национална агенция за приходите.

Най-лесно и бързо заплащането, за което не се дължат такси, се прави посредством така наречен „ виртуален ПОС “ (е-услугата за плащане) в Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите, налични с личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП).

Това е една от най-често употребяваните електронни услуги на Национална агенция за приходите. От основаването ѝ през нея са осъществени повече от 1,9 милиона преводи за над 790 млн. лева, а от началото на тази година през виртуалния ПОС са платени близо 82 млн. лева

Изтича срокът за отстъпка от налога за довнасяне

От приходната организация поучават потребителите, които имат ПИК или КЕП, да се възползват от предлаганите благоприятни условия в Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите, като подадат годишните си заявления и платят отговорностите си онлайн.
 istock istock
Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни заявления и внасяне на суми към бюджета може да получите от уеб страницата на Национална агенция за приходите - https://nra.bg/ или на телефон: 0700 18 700 на цена, според цената на съответния оператор.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР