Остават броени дни до старта, когато от 5-ти до 12-ти

...
Остават броени дни до старта, когато от 5-ти до 12-ти
Коментари Харесай

Банско джаз фестивал: Остават броени дни до най-големия джаз фестивал у нас

Остават броени дни до старта, когато от 5-ти до 12-ти август Банско ще бъде в ритъма на джаза 24 часа. Със забележителна и завладяваща стратегия от интензивности през целия ден, Банско разпростира програмата на фестивала освен като вечерна, а във целодневна.

Банско джаз фестивал ще подари на жителите и гостите на града една впечатляваща музикална селекция от международни и български реализатори, богата съпътстваща стратегия.

Тази година се слага началото на експозицията " Джазът в България ", неповторима колекция, която споделя истории за развиването на джаза у нас. Тази забавна сбирка показва богатата джаз просвета на България през призмата на музиканти, композитори, реализатори и ценители на джаз музиката. Всеки експонат е възложен от донори, които се постараха да предадат духа на джаза. Експозицията показва мост сред предишното и сегашното на джаза в България и притегля вниманието на посетителите със своята полезност и значителност. Тази година слагаме начало, тъй като тя непрестанно ще пораства и развива.

Още една нова самодейност по време на Банско джаз фестивал, публиката ще може да се срещне със знакови имена в джаза всяка вечер от 19:00 в читалището на гр. Банско на „ Джаз среща на чаша вино с… “

Разбира се, в програмата е и сцена „ Млади гении “ - всеки ден от 11 ч. в градския парк отново там от 13 ч. - занимателни игри за дребни и огромни от 17 ч. Джаз в града - на разнообразни местоположения в града ще свирят млади джаз реализатори, с цел да подгреят публиката за концертите на огромна сцена на площад Никола Вапцаров. И в това издание на Банско джаз фестивал, изпълнителите от огромната сцена ще проведат свои майсторски класове с участниците в „ Джаз академия “ Банско 2023.

Банско джаз фестивал разкрива нови хоризонти освен във връзка с програмата си, само че и в това да затвърждава реномето на Банско като международна джаз дестинация. Това потвърждават освен имената на огромната сцена, само че и ангажираността на уредниците да привлекат и увлекат публиката в джаза.

 May be an image of 1 person, trumpet and text that says `REPUBLIC OF SLOVENIA EMBASSY SOFIA BANSKO JAZ FESTIVAL GASPER SELKO X.U.L, Slovenia 08.08 -BTopHиK`

 May be an image of 1 person, trumpet and text that says `BANSKO JAZ FESTIVAL PRESTI ISTITUTO CULTURA SOFIA PAPIN music LANZONI DUO, Italy 09.08- -cpRAa`

 May be an image of 1 person and text

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР