Остават броени дни до Празника на любовта – 14 февруари.

...
Остават броени дни до Празника на любовта – 14 февруари.
Коментари Харесай

Любовна песен – добър подарък за 14 февруари

Остават броени дни до Празника на любовта – 14 февруари. Един превъзходен подарък за обичания човек е обръщение посредством ария. Срещнахме се с няколко български реализатори, а те приказват за любов… в ноти.

В множеството песни се пее за обич. Но най-ценни за всеки реализатор са тези, които отключват сърцето на публиката му. В тяхното основаване се крият любопитни истории.

„ Спомням си – може би беше 2002 година. С Любо Киров и с групата стояхме в някакъв ресторант на открито, беше лятото и още нямахме текст, имахме единствено мелодията. И му крещя „ Любо, измисли текст, нуждая се от нещо”… И той седна и написа на една салфетка текста за 15 минути от първия път. И стана огромен хит”, спомня си Орлин Павлов .

Става въпрос за песента „ Вместо мен” :



„ Определено „ Океан” е една любовна ария, която след това един другар, който направи видеото ѝ… по този начин я извъртя, че излиза смисъла от самото видео, че все едно съм написал песента за сина си, което беше доста готино. И обърна текста на назад. Много е хубаво, когато любовните песни могат да се пеят за доста разнообразни хора” споделя Свилен Ноев .



„ Със брачна половинка ми, когато се запознахме, аз имах група и правихме концерти из цяла България. И тогава аз пеех емблематичното парче на „ Юрая Хийп” – July morning , което беше супер известно. Само че го пеех на български език с български текст. Спомням си, че пристигна тука в Бухово или на гара Искър да ме гледа зад сцената, когато пеех тази ария и това е една от песните, които ме свързват с него и с моята любов”, споделя Маргарита Хранова .



Повече ги свързва обаче друга ария – „ Каква булка си била ти мамо” на Емил Димитров.



„ На тази ария ме извика да пея негов вокал. Аз бях към този момент изгряла почти като певица и моят брачен партньор беше там – в екипа на Емил. След като я изпях, моят брачен партньор по-късно ме закара с колата на Емил... и аз доста си го харесах. Изглежда тогава и при него някаква искра е пламнала. И по тази причина постоянно свързвам нашето запознанство с тази ария, която е доста, доста емблематична за мен”, споделя Хранова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР