Остават броени дни до деня, в който Великобритания трябва да ...

Остават броени дни до деня, в който Великобритания трябва да

Ал. Йорданов: Дебатът по сделката за Brexit е в самата Великобритания

Остават броени дни до деня, в който Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз. След като се контракти с Брюксел обаче, Борис Джонсън би трябвало да успее да убеди английските депутати да одобряват съглашението.

"Борис Джонсън е от тези политици, които прекомерно се превъзбуждат в една или друга обстановка с претенцията, че постоянно са прави. Това нормално са слабите политици. Неговите изказвания постоянно би трябвало да се взимат с едно мислено ", разяснява евродепутатът Александър Йорданов пред Bulgaria ON AIR. По думите му е реализиран рационален компромис, който пази европейските жители, което за нас е най-важно.

Предстои на следващия ден английският парламент да се събере, с цел да гласоподава съглашението. Йорданов посочи, че е казус това да се случва в събота. Още по тематаЕвропейският съвет утвърди смяната в съглашението за Brexit

"Никой няма интерес да утежнява връзките си с Англия и те също нямат интерес да изгубят позиции, въздействие и благоприятни условия, които им дава европейският пазар и свободното придвижване на хора ", разяснява Йорданов.

Според него дебатът по-скоро е вътре в самата Англия и по-точно до каква степен ще се реши въпросът с оставането на Северна Ирландия в митническата територия на Англия.

И до момента в който едни страни излизат от Европейски Съюз, други желаят да се причислят. Франция обаче блокира присъединението на Северна Македония и Албания.

Александър Йорданов разяснява, че Макрон се обявява с концепцията да бъде модернизатор.

"Една Македония, която е получила дата за договаряния, по-добре ще се впише в неговата визия за промяна в Европейски Съюз, в сравнение с Македония, която стои острани и популацията ѝ стартира да изпитва отрицателни усеща към тези, които не ги пускат ", добави евродепутатът.

Йорданов разяснява и тематиката за спора сред Турция и Северна Сирия.

"Трябва деликатно да се подхожда. Опасенията на Европа са в филантропичната сфера при продължаването на тази акция. Не би трябвало да се не помни, че около границата на Турция от години се разполагат въоръжени групировки на кюрдски бунтовници ", сподели той.

По думите му обстановката е извънредно кофнликтна и комплицирана и в нея няма положителни и неприятни.

Вижте видеото с диалога!

гледано: 44 Още видео  Рейтинг 1  Рейтинг 2  Рейтинг 3  Рейтинг 4  Рейтинг 5 0 гласа

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg