Остават броени часове до правителственото решението за трите министерски оставки

...
Остават броени часове до правителственото решението за трите министерски оставки
Коментари Харесай

Интересни прогнози на социолозите за трите министерски оставки

Остават броени часове до държавното решението за трите министерски оставки на Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев, след злополуката край Своге, която взе 17 жертви. Утре Коалиционният съвет сред ГЕРБ и Обединени патриоти би трябвало да сложи точка на разтърсванията във властта, оповестява bTV.

Според ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов оставките на министрите на вътрешните работи, на превоза и на районното развиване са въпрос на диалози.

" Кандидатите за новите министерски позиции ще бъдат от парламентарната група и от политическа партия ГЕРБ, като оферти. Аз съм уверен, че в случай че „ Обединени патироти’ могат да имат единна позиция – би било по-прекрасният вид ”, сподели Цветанов.

Началникът на кабинета на премиера и някогашен началник на Министерство на вътрешните работи Румяна Бъчварова съобщи в предаването „ Тази неделя ” по bTV, че няма да се върне във  ведомството. Според анализатори оставките провокират рецесия в ръководството.

„ Виждаме една бавна и неособено сигурна реакция на правителстовото, тъй като оставките се появиха на шестия ден, а седмица по-късно няма решения ”, уточни Добромир Живков, социолог.

Експертите са на мнение, че обстановката е  показателна за кондицията, в която са другите съставни елементи на властта.

„ Съмнението, че дневният ред на премиера се разграничава от дневния ред на парламентарната група на ГЕРБ и на съдружните сътрудници, това подозрение ще остане ”, разяснява Страхил  Делийски, политолог.

Независимо от решенията на Коалиционния съвет, единствено министър председателят има право по конституция да предлага промени в държавното управление. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР