Остават броени часове до грандиозния двудневен фестивал Мост на небесата,

...
Остават броени часове до грандиозния двудневен фестивал Мост на небесата,
Коментари Харесай

Пасхален концерт под багрите на художествено осветление предлага фестивалът Мост на небесата

Остават броени часове до грандиозния двудневен фестивал " Мост на небесата ", проведен от патриотичната фондация " Нашият дом е България " по случай Възкресение Христово, празника на Св. Константин и Елена, на Деня на светите братя Кирил и Методий и на българската писменост.

Мероприятието е планувано за 20 и 21 май край скалния феномен " Божият мост " до с. Лилюче. Билети към момента се налични в мрежата на Ивентим, като феновете ще станат очевидци на достоверен пасхален концерт с истински светлинни детайли в композиция с невероятната естествена атмосфера на откритата сцена под звездното небе.

В петък 20.05.22 година от 19:00 ч. се дава началото на първия концерт от фестивала “Мост на Небесата” - “Животворение” по случай Възкресение Христово, празника на Св. Константин и Елена, както и деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

В събота на 21.05 година от 11:00 ч. започваме с вълнуващи християнски беседи и проповеди от богослови и духовни лица, а тържественият Пасхален концерт ще стартира в 18:00 ч. и ще продължи в ранните вечерни часове, когато причудливият неръкотворен мост ще бъде видоизменен под багрите на художественото осветяване.

В празничната стратегия на двата концерта в гората пред мистичната каменна статуя, ще можете да се насладите на тържествени църковнославянски песнопения, на палитра от красиви фолклорни песни, на шедьоври от класическата музика, на рецитали на текстове от Свещеното Писание и слова на светци, приказно обрисувани от профилирано художествено осветяване.

Част от средствата, събрани от продажбата на билети за събитието, ще бъдат дарени за построяването на Параклис “Свети Дух” в региона на “Божия мост” и ще подкрепим Професионална гимназия по каменообработване - с. Кунино.

1. ПРОГРАМА ПЕТЪК - 20.05.2022 година

НАЧАЛО НА КОНЦЕРТ “ЖИВОТВОРЕНИЕ” - 19:00 ч.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ 90 МИН.

УЧАСТВАТ:

КЛАСИЧЕСКИ АНСАМБЪЛ „ КВАРТО “

ВОКАЛНО СТУДИО „ НУША “

ПЛАМЕН ПЛАМЕНОВ МИРЯНОВ

КЛАСИЧЕСКА И ФИЛМОВА МУЗИКА, НАРОДНИ ПЕСНИ, ПЕСНОПЕНИЯ, СЛОВА ОТ СВЕЩЕНОТО ПИСАНИЕ И ОТ ЕПИСКОПИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА ПИСМЕНОСТ

ВОДЕЩ: ГАЛИНА ДИМИТРОВА

2. ПРОГРАМА СЪБОТА - 21.05.2022 година

НАЧАЛО ХРИСТИЯНСКИ БЕСЕДИ – 11:00 ч.

11:00 - 11:25 БЕСЕДА - ХРИСТИЯНСТВО ЗА ДЕЦА

11:30 - 11:55 БЕСЕДА ЗА ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО

12:00 - 12:25 БЕСЕДА ЗА СВЕТИЯ ДУХ И ТРИЕДИНСТВОТО

12:30 - 12:55 БЕСЕДА ЗА Сухопътни войски. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА И КРЪСТА ГОСПОДЕН – ЧУДЕСАТА НА КРЪСТА

13:00 - 13:25 БЕСЕДА ЗА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА И СЪВРЕМЕНИТЕ ЕРЕСИ

13:30 - 13:55 БЕСЕДА ЗА ТАЙНСТВОТО НА БРАКА И ЗА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

14:00 - 14:25 МУЗИКА

14:30 - 14:55 БЕСЕДА ЗА Сухопътни войски. ЦАР БОРИС

15:00 - 15:25 Сухопътни войски. ЙОАН РИЛСКИ

15:30 - 15:55 БЕСЕДА ЗА Сухопътни войски. КЛИМЕНТ – ПРЪВ ЕПИСКОП НА БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК

Една от посочените беседи ще бъде изнесена персонално от идеолога и основател на патриотичната фондация " Нашият дом е България арх. Пламен Мирянов.

НАЧАЛО НА КОНЦЕРТ “МОСТ НА НЕБЕСАТА” – 18:00 ч.

ПРИВЕТСТВИЕ ОТ НЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО ВРАЧАНСКИЯ МИТРОПОЛИТ ГРИГОРИЙ

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ 125 МИН.

УЧАСТВАТ:

ПЕТЯ ПАНЕВА И АНСАМБЪЛ “ФИЛИП КУТЕВ”

СОФИЙСКИ СВЕЩЕНИЧЕСКИ ХОР

КЛАСИЧЕСКИ АНСАМБЪЛ „ КВАРТО “

ЖЕНСКИ ХОР “ВАНЯ МОНЕВА”

ПЛАМЕН МИРЯНОВ

ВОДЕЩ: ГАЛИНА ДИМИТРОВА

Красива художествена изложба ще показа " Нашият дом е България " в една от залите на пещера " Божия мост " край Враца със светещи фотографии, статуи и художествено изкуство.

Снимките на български естествени явления в невъобразим до момента живописен вид могат да бъдат видени от участниците във фестивала. Някои от фрагментите са снимани по време на национални фестивали и празници, други са част от самодейностите на организацията, свързани със опазване на българщината и националната памет, възникване на родолюбиви и патриотични усеща.

Фотосите са неповторими и тъй като са напълно авторски, дело на самия арх. Пламен Мирянов и негови екип, които неуморно обикалят страната, с цел да снимат изобретателен и съвременен артикул. Тяхната безкористна цел е разпространение хубостта на родината и предпазване на националните обичаи, фолклор и просвета на България.

Спиращ дъха полет с балон предлага още фестивалът след края на съботния концерт. Приключението стартира към 21.30 ч., а искащите могат да вземат билети от лидера на балона на място.

Събитието се провежда под патронажа на Министерство на културата и с благословението на Негово Светейшество Неофит патриарх Български и митрополит Софийски.

Билети в мрежата на Ивентим:
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР