Остават блокирани две кръстовища на 34-ия ден от антиправителствените протести.

...
Остават блокирани две кръстовища на 34-ия ден от антиправителствените протести.
Коментари Харесай

Протестите: Ден 34 - Категорично Оставка!, поискана и от учени, и от преподаватели

Остават блокирани две кръстовища на 34-ия ден от антиправителствените митинги. Недоволните жители още веднъж се събраха в триъгълника на властта, по-късно митингът им ще премине в шествие до Орлов мост.
Остават палатковите лагери на пл. Независимост и на Орлов мост, където е обезпечен кулоар за прекосяването на коли за спешна помощ. От през вчерашния ден майките на деца с увреждания реалокираха палатковия си лагер на бул. „ Александър Дондуков ”. Исканията на протестиращите остават същите – оставка на кабинета и на основния прокурор.
До палатковия лагер на пл. Независимост е издигната стена от книги.
Днес преподаватели от някои университети излязоха с отворено писмо, в което упорстват за оставка на държавното управление, същото направиха и учени от Българска академия на науките. Според тях, ръководството подкопава устоите на страната. „ Некомпетентните и корупционни практики на конюнктурната коалиция доведоха България до самото дъно на всички публични и статистически оценки ”, пишат учените.
Отровното трио разгласи, че гражданското непокорство продължава. Те не изключват никакви форми на митинг.
„ Една от тези странни вести е, че ние считаме да спрем през днешния ден гражданското непокорство. Това е неистина. Напротив, ще го насърчаваме ”, сподели Велислав Минеков.
„ Днес разбрахме от министър-председателя още нещо доста забавно, до момента в който се разхождаше с неговото национално известно возило. Че в действителност сме събирали хората тук, тъй като сме желали да станем депутати с по 2000-3000 лв. заплата. Ако фантазията ни беше да станем такива и да реализираме до този триумф – доход от 2000 лв., нито господин Хаджигенов щеше да бъде юрист с сходна процедура, нито господин Минеков щеше да бъде интернационално прочут ваятел ”, разяснява Арман Бабикян.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР