Остават 14 дни, в които всеки може да смени личния

...
Остават 14 дни, в които всеки може да смени личния
Коментари Харесай

Остават 14 дни за смяна на личния лекар

Остават 14 дни, в които всеки може да смени персоналния си доктор. Следващият вероятен интервал за нов избор на персонален доктор е от 1 до 31 декември. В останалото време промяната може да се реализира единствено при преустановяване на контракта на общопрактикуващия доктор или при смяна на местоживеенето от едно обитаемо място в друго.

Смяната става, посредством попълване на регистрационна форма за непрекъснат избор, налична за разпечатване и от уеб страницата на Националната здравноосигурителна /www.nhif.bg/. Ако непрекъснатият избор на персонален доктор е за деца до 18 години или за лица под цялостно или лимитирано забраняване, изборът на непрекъснат доктор се реализира от техните родители, настойници или попечители.

Смяната се прави по длъжностен път и не е належащо да уведомявате настоящия си доктор, че сте записан в друга пациентска листа.

В персонализираната осведомителна система на НЗОК избор на общопрактикуващ доктор може да се прави и онлайн, в случай че здравноосигуреното лице има електронен автограф, с който да подпише регистрационната форма за персонален доктор.

Здравноосигурените лица, които обитават в друго обитаемо място краткотрайно, имат опция да създадат краткотраен избор за интервал до пет месеца. След приключване на посочения период, лицата се възвръща автоматизирано в пациентската листа на лекаря, при който са записани за непрекъснато.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР