Oставам в НС като независим депутат. Нямам планове да се

...
Oставам в НС като независим депутат. Нямам планове да се
Коментари Харесай

Божанков: Оставам в НС като независим депутат

Oставам в Народно събрание като самостоятелен народен представител. Нямам проекти да се причисля към друга парламентарна група към този миг.

Стратегия не съм имал, не съм мислил, на този стадий самостоятелен ми звучи отлично, подвластен в никакъв случай не съм бил.
Това съобщи Явор Божанков, който в петък беше изключен от парламентарната група на Българска социалистическа партия.
„ Не одобрявам апела да напусна Народното събрание, гласувах по отношение на персоналния си морал и по отношение на Конституцията, има моменти, в които ползите на партията не са над ползите на страната “, сподели той по БТВ.
„ Обидиха ме думите на сътрудници от Българска социалистическа партия, че съм непризнателен към партията, тя ми е дала доста, само че и аз на нея, това не е еднопосочна улица.
В Българска социалистическа партия имам освен сътрудници, само че и другари “, сподели още някогашният народен представител на левицата, който към този момент е самостоятелен.
Той бе безапелационен, че е бил постоянно правилен и предан по отношение на своята работа.
„ В този ден точката беше изключителна, не беше планувана в програмата, направих това, което реших за редно, групата се събра, поканиха ме и ми споделиха, че считат да вземат решение по отношение на мен.

Преди гласуването в зала те ми споделиха, че прекалено много основни въпроси се натрупват, по които гласоподавам по друг метод.
5 пъти в случай че върнем този миг, 5 пъти ще гласоподавам по същия метод. Това, което направиха, аз го почитам “, описа Божанков.
„ Предложиха ми да не вземам участие в гласуването, само че смятам, че това е исторически миг за България, искам децата ми един ден да знаят по какъв начин съм дал своя вот за военната помощ за Украйна.

Има един миг, в който човек прави компромис.
Аз не съм партиен член, аз съм гражданска квота, по тази причина няма по какъв начин да са сюрпризирани, че имам друго мнение “, добави още той.
„ Моите позиции са били такива и в акции, аз персонално съм водил борби за въвеждане на машинния избор, не съм сменял моите позиции “, изрично съобщи Божанков.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР