Оставам оптимист и съм убеден, че с България ще намерим

...
Оставам оптимист и съм убеден, че с България ще намерим
Коментари Харесай

Зоран Заев: Убеден съм, че с България ще намерим решение до юни

Оставам оптимист и съм уверен, че с България ще намерим решение до юни тази година. Това заяви премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев в изявление за люксембургския портал и печатното издание " Люксембургър Ворт ", което излиза със заглавие " На дългия и плевел път към Европейски Съюз ".

" Когато става дума за осъществяване на критериите за начало на договарянията, ние сме образец, че ги изпълнихме. Фактът, че това не се случи, провокира измежду всички нас в Северна Македония неприятно възприятие. Аз, въпреки всичко, оставам оптимист и съм уверен, че с България ще намерим решение до юни тази година. Също по този начин имаме непоколебими упования, че Брюксел ще подтикне решението на този въпрос и ще потвърди, че няма да разреши въпроси от историята да бъдат спънка за интереса на Европейски Съюз за разширение и за бъдещето на нашата страна ", споделя още Заев, представен от вестник  " Нова Македония " и БТА. 

" Независен весник " цитира същото изявление под заглавие " Определено сме разочаровани ". В изявление за вестник " Люксембургър Ворт " от страната, която е измежду създателите на Европейския съюз, министър председателят Зоран Заев насочи посланието, че Македония е изцяло разочарована от ветото на България. В изявлението, оповестено преди диалозите с премиера на Люксембург Ксавие Бетел, Заев декларирал, че " ветото на България за начало на договарянията с Европейски Съюз е било непризнателен жест ", наблягайки, че това няма да попречи на Македония да европеизира обществото.

Заев декларирал също, че Македония е разочарована от Европейски Съюз, тъй като не са пристигнали обещаните ваксини. " Бих бил непочтен, в случай че не призная, че Европейски Съюз ни разочарова с доставката на ваксини за ковид. Но ни споделиха, че в този миг е невероятно Европейски Съюз да показа имунизациите ", декларирал Заев за " Ворт ". Той също по този начин благодарил на Европейски Съюз за помощта със заеми. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР